Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Európában mindig magasak az elvárások a Real Madridnál”
2021-12-06 18:18 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Európában mindig magasak az elvárások a Real Madridnál” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2021 DEC 07 (kedd) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

Az olasz szakember sajtótájékoztatója az Inter elleni összecsapás előtt:

“Az elkötelezettség és a minőségi játék fontos dolgok, és ezt demonstráljuk is mostanában, szerintem ez az oka annak, hogy ilyen jó szériában vagyunk. Néha a jó adottságok emelkednek ki jobban, néha pedig az elkötelezettség”.

“A klub továbbra is a világ legjobbjai között van, több trófeánk van mindenkinél Európában, mert itt mindig magasak az elvárások. Ha itt dolgozol, gondolnod kell erre. Élveztük a csapattal, amikor megnyertük a Tizediket, de világos, hogy nem szabad leragadni, és tovább kell lépnünk, mert ezt várja tőlünk a klub és a szurkolók is”.

Megnyerni a Bajnokok Ligáját
“Nem gondolok a klub következő Bajnokok Ligája győzelmére. Az van csak a fejemben, hogy ezt a jó szériát tovább tudjuk nyújtani, és jól felkészüljünk a meccsekre. A holnapi meccsre gondolunk, a Bernabéuban lépünk majd fel egy erős és jól játszó csapat ellen. Bajnokok Ligája mérkőzés lesz, ezért meg is akarjuk nyerni. Nagyon nehéz eljutni ennek a sorozatnak a végéig. Ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, ahhoz előbb még el kell jutni a döntőig”.

Casemiro: “A csoport első helye lesz a tét”

Favoritok
“Nem tudom megmondani nektek, hogy favoritok vagyunk-e vagy sem. Annyit tudok mondani, hogy a keret adottságai miatt fel tudjuk venni a versenyt a mezőny többi csapatával. A többit pedig majd meglátjuk, mert itt a világ legjobbjaival kell megküzdeni. Versenyezni kell a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is, függetlenül attól hogy ki az ellenfél. Nem tudom, hogy megnyerjük-e majd a sorozatot, de hajtani fogunk érte”.

Csoportelsőség
“Nagy presztízsű meccs lesz a holnapi. Az Inter jól teljesít, és az első helyért fogunk játszani, fontos tétje lesz a mérkőzésnek. A saját stadionunkban lépünk majd pályára a szurkolóink előtt. Ez három fontos érv arra, hogy az ember megnézze ezt az összecsapást, szerintem érdekes meccs lesz”.

Edzői stáb
“Szeretnék jó munkát végezni, hogy a csapat nyerni tudjon. Ami engem illet, nem kell bizonyítanom semmit senkinek. Van egy nagyon fiatal edzői stábom, és a fiatal játékosok is nagy lelkesedést generálnak körülöttem. Mindenki valami újat akar tanulni. Nagyon jól érzem magam ezzel az edzői gárdával, mert a lelkesedésük remekül kiegészíti az én tapasztalatomat”.

Militão
“Taktikai szempontból sokat fejlődött, remek adottságai vannak, erős fejjel és egy-az-egy elleni párharcok tekintetében is. Alaba jelenléte is jót tesz neki, fejlődik mellette és jobban összejátszik a többiekkel is”.

Alaba
“Gyorsan beilleszkedett, mert okos játékos és ebben a csapatban akart játszani. Nagyon jól teljesít. Intelligens játékos, és nagyon jól játszik össze a védelem többi tagjával”.

Hivatalos a Real Madrid kerete az Inter elleni rangadóra

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Előző edzői pályafutása Madridban
“Nehéz összehasonlítani a két időszakot, mert minden évnek megvan a maga történelme. Igaz, hogy a második évben nem voltunk sikeresek, de közel voltunk hozzá, mert a Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutottunk, és a bajnokságban is csak pár ponton múlt a bajnoki cím megszerzése. Január és február környékén nem mentek jól a dolgok, az egyik gond Modric sérülése volt, sok meccset ki kellett hagynia. Minden évnek megvannak a sajátosságai, nem lehet összehasonlítani őket”.

Brozović
“Az Inter egyik kulcsjátékosa, de nincs ezzel egyedül. Az Inter jól mozog a pályán, és Brozović nagyon fontos tagja a csapatnak. Gondolunk arra, hogy hogyan fogjuk megállítani őt, kontrollálnunk kell a meccset a védekezés és a támadás során is”.

Atlético
“Prioritások vannak, és most az Inter elleni összecsapás a fontos, nem pedig az Atlético elleni. Az majd jön vasárnap”.

Teljes menetrend