Madridom.hu
Fórumajánló
Casemiro: “A csoport első helye lesz a tét”
2021-12-06 18:18 d.gergo realmadrid.com
Casemiro: “A csoport első helye lesz a tét” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2021 DEC 07 (kedd) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

Carlo Ancelotti mellett Casemiro is az újságírók rendelkezésére állt a kedd esti, Inter Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

“Minden meccset tisztelettel kezelünk és komolyan veszünk. Az Inter egy jó csapat, és a csoport első helye lesz a tét ellenük. Nyugodtan kell játszanunk, és emlékeznünk kell rá, hogy az olasz bajnok ellen játszunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz”.

“Az emberek sokszor emlegetik a pihenést, aggódnak miatta. Erős csapatunk van, ott van Pintus is, és mindig odafigyelnek mindenre. Ember vagyok én is, nem pedig robot, és ezért aggódnak miatta, hogy mennyit tudok játszani ennyi pihenés mellett. Fontos, hogy a keret egészséges legyen. Camavinga és Valverde jó formában vannak. Igazi kiváltság Modricról és Kroosról beszélni, de az mindennél fontosabb, hogy jó keretünk legyen”.

Fiatal brazilok
“Ha a Real Madridról van szó, mindenkin tudja, hogy a világon itt a legmagasabbak az elvárások, mindegy hogy 18 éves vagy, vagy 35. Ezért mi vagyunk a világ legjobb klubja. Beszéltem velük, és elmondtam nekik, hogy még fiatalok Brazíliából, egy másfajta fociból érkeztek, és alkalmazkodniuk kell hozzánk. De azt is elmondom nekik, hogy élvezzék ki ezt a tapasztalatot. Hihetetlen, amit a brazilok elértek ebben a szezonban, de alázatosnak kell maradnunk, és élveznünk kell a helyzetet. Lehet hogy ma jól teljesítesz, de holnap nem megy majd annyira. Folytatni kell a munkát, erről szól a foci”.

Ancelotti: “Európában mindig magasak az elvárások a Real Madridnál”

Vinicius
“Igazi kiváltság hogy itt van a csapatban, olyan jó formában van most. Nagyon jól megy neki, és amikor így játszik, akkor nagy játékosa lesz a csapatnak. A tavalyi évhez képest idén az változott, hogy képes a különbséget jelenteni a meccseken. A Sevilla ellen is remek meccse volt, és ez fontos. Nem sok játékos képes arra, hogy eldöntsön egy meccset”.

“Hogy ő lenne-e a legdinamikusabb játékos, az nehéz kérdés, különösen mert olyan fontos játékosok vannak még a keretben rajta kívül, mint Karim, Courtois, vagy Kroos aki szintén jó formában van jelenleg. Annyit biztosan el tudok mondani, hogy Vinicius pályafutása egy nagyon fontos szakaszban van, és remélem, hogy így folytatja, mert nagyon fontos számunkra”.

Elvárások
“Nagyon jó helyzetben vagyunk jelenleg. Emberek vagyunk mi is, és vannak olyan szakaszai a szezonnak, amikor nem vagyunk olyan jók, mint kéne. Ezért van szükségünk egy jó keretre. Az emberek tanulmányoznak minket, és mindenki még jobban akar teljesíteni, ha a Real Madrid ellen játszik. A titok nyitja az, hogy a keretben mindenki kivegye a részét a munkából. Folyamatosan keményen kell dolgoznunk a győzelmekért, mert ezt várja el ez a csapat”.

“Ha a Real Madrid játékosa vagy, akkor tudod hogy a tabellán mindig első helyen kell lenned, mert ezt várja tőled a klub. A győzelmekből él a csapat. Megérdemelten a világ legjobb klubja a Real Madrid, történelme van a csapatnak. Mindig azért dolgozunk, hogy az élen lehessünk, tisztában vagyunk a felelősséggel, ami a munkánkkal jár. Az a fontos, hogy minden meccsen ott legyen bennünk az akarat”.

Mbappé és Vinicius összeférnének?
“Nehéz Mbappé-ról beszélni, mert nem a mi játékosunk. Az viszont világos, hogy nagyszerű játékos. Mindenki csodálja őt, aki követi a focit. Szerintem képes lenne kijönni bárkivel a pályán. Mindketten hihetetlen szinten vannak a pályafutásuk során, és szerintem kompatibilisek lennének egymással”.

Alaba és Militao a Varane-Ramos páros helyén
“Nehéz beszélni róluk, mert egy éra meghatározó játékosai voltak, és mindig emlékezni fognak rájuk. Sergio a csapat kapitánya volt, és Varane is egy nagyszerű játékos volt a csapatban. Mindent megnyertek itt, amit csak lehetett. Egyértelmű. hogy Militao és Alaba nagyon jól beilleszkedtek, és remek szezonjuk van. Militao hihetetlen, és Alaba is bebizonyítja, hogy olyan jó játékos mint amire számítottunk. Magas szinten játszanak mind, ezért vannak a kezdőcsapatban. Ott van Nacho is, aki keményen dolgozik és mindig teljesít, amikor számítunk rá. Vallejo is keményen dolgozik és a keret tagja. Courtois is nagyszerű játékos”.

Kapcsolata Ancelotti-val
“Természetesen boldoggá tesz, amikor ilyen dicsérő szavakat hallok egy olyan embertől, aki a fociban tevékenykedik már több, mint negyven éve és egy igazi ikon. Nagyon barátságos és megközelíthető edző, nagyon tisztelem őt. Sokat tanultam mellette, mert mindig beszél és nagyon kedves velem. Szeretném ezt megköszönni neki, és szeretném kiélvezni ezt a pillanatot. Az egész edzői stábnak köszönök mindent, mert nagyszerű munkát végeznek, és mindig nyerni akarnak”.

Hivatalos a Real Madrid kerete az Inter elleni rangadóra

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Ancelotti második madridi “turnusa”
“Még mindig ég a vágytól, hogy sikeres legyen a csapattal és bebizonyítsa, hogy egy top edző. Az a legmeglepőbb benne, amilyen lelkesedést sugároz magából az edzéseken és a meccseken. Ennyi fociban töltött év után az ember azt gondolná, hogy már relaxálna, de csak egyre jobban harcol, és jobban összpontosít, mint bármelyikünk”.

Benzema nem bevethető az Inter ellen
“A világ legjobb kilencesét veszítettük el így, hogy nem játszhat az Inter ellen, és biztosan szükségünk lenne rá. De ott van Jovic és Mariano is – Luka jó meccset játszott a múltkor, különösen ha azt nézzük, hogy nem sűrűn játszik, és ilyenkor nehezebb beszállni a meccsbe”.

Camavinga
“Fiatal még, van benne akarat, alázatos és tanulni akar. Tele van energiával, és nem szabad túl nagy nyomást helyezni rá, mert még csak 18 éves – természetes, hogy ilyenkor még sokat tud hibázni. De számíthatunk rá is. Az edzői stáb hisz benne, és sok játékpercet kap az első évében”.

Teljes menetrend