Madridom.hu
Fórumajánló
Zanetti: “Aláírhattam volna a Real Madridhoz, de hű maradtam az Interhez”
2021-12-07 12:47 ___Samy___ marca.com
Zanetti: “Aláírhattam volna a Real Madridhoz, de hű maradtam az Interhez” Nyilatkozatok

Az Inter jelenlegi alelnöke, korábbi csapatkapitánya, Javier Zanetti elárulta a MARCA olvasóinak, hogy annak idején miért nem szerződött a spanyol fővárosba.

Zanetti a csapatával elutazott Madridba, ahol ma este a Real Madriddal néznek farkasszemet, a tét pedig nem más, mint a csoportelsőség. A legendás játékossal a MARCA készített interjút, amiben Zanetti beszélt a Real Madrid érdeklődéséről, Carlo Ancelottiról és, hogy milyen a kapcsolata Florentino Perezzel.

Egy nagyon nagy klubot képviselsz. Hogyan hasonlítanád össze az Intert a Real Madriddal?

Egy nagy történelemmel rendelkező klubot képviselek, ami nagy felelősség. A Real Madrid egy szintén nagy presztízsű klub, amely nagy hagyományokkal rendelkezik a nemzetközi tornákon. Mindig is nagy tisztelet volt jelen a két klub között.

Jó a kapcsolatod Florentino Perezzel?

Igen, nagyon jó. Ő és Emilio Butrageno mindig nagyon jól bántak velünk. Évek óta ápoljuk ezt a kapcsolatot és mindig örülök, ha láthatom őt. Emilio nagyszerű.

Te egy egy csapatos ember vagy az európai futballban, ami manapság meglehetősen ritka. Miért?

21 éves koromban érkeztem Argentínából, aztán az egész karrieremet az Internél töltöttem… Erről még csak nem is álmodtam. És igen, remélem ez a trend visszatér, de az idők megváltoztak. Nincs ezzel semmi probléma.

Térjünk át a ma esti mérkőzésre. A Real Madrid az esélyesebb?

Igen, a Real Madriddal szembenézni hazai pályán mindig nehéz, mert tudják hogyan kell játszani egy ilyen típusú mérkőzésen. A jó dolog az, hogy már mi is továbbjutottunk és nyomás nélkül játszhatunk. Jól teljesít a csapatunk Simone Inzaghi és a srácok nagyszerű munkájának köszönhetően. Szerintem egy kiegyenlített mérkőzés lesz.

A Real Madrid szurkolói talán egy olyan Interre gondolnak, akik nem annyira veszélyesek. Mit gondolsz erről?

Nem, nem, nem. Az Internek meg van az indentitása és a minőségi játékosai, akik Madridban is megpróbálnak majd bizonyítani. Nyerhetsz vagy veszíthetsz, de az Inter személyisége eléggé nyilvánvaló.

Milyen elismerést tulajdonítasz azoknak az új tulajoknak, akik egy olyan Intert építettek, amely mindent meg akar nyerni?

Az új tulajdonosokkal megnyertük a Serie A-t, bejutottunk az Európa-liga döntőjébe, 10 év után visszatértünk a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába… és folyamatban van a stabilitás kialakulása, ami kulcsfontosságú.

Évekkel ezelőtt aláírhattál volna a Real Madridhoz. Mesélj nekünk erről.

Igen, nagyon közel álltam ahhoz, hogy csatlakozzak a Real Madridhoz és mondtam, hogy megtisztelve érzem magam egy ilyen klub érdeklődése miatt. Ez akkoriban volt, mikor Jorge Valdano volt a sportigazgató. Azonban mindenki ismeri a történetem, és tudták, hogy az Inter az én otthonom. Ezért döntöttem úgy, hogy itt maradok.

Mi volt a döntésed oka?

Az Interrel azonosítottam magam, és a tény, hogy én is egy nagy múltú klubban játszom, habár akkoriban voltak nehézségeink. A dolgok nem történtek meg, és nem akartam elmenni anélkül, hogy nyomot hagynék. Én voltam a kapitány és nagy felelősségem volt. Így hát maradtam.

Meg tudnád mondani hányszor játszottál a Santiago Bernabéuban?

Egy néhányszor. Azt hiszem csak a 2010-es Bajnokok Ligája fináléjában, mert egyszer mikor a Real Madrid ellen léptünk pályára a Bajnokok Ligájában, Sevillába kellett mennünk, mert a Bernabéu zárva volt. Miután visszavonultam, egy legendák mérkőzést játszottunk. Ezen kívül Argentínával is játszottam ott.

Mire emlékszel arról az estéről 2010-ben? Az általad vezetett Inter megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Egy álomszerű este volt, fantasztikus, karrierem egyik legjobbja, mert bekerültünk a klubom történelmébe: magasba emeltük a Bajnokok Ligája trófeát, amelyet az Inter 45 évig nem hódított meg.

Mit gondolsz Dani Carvajalról?

Ő az etalon, nagyon kiegyensúlyozott és következetes játékos. Erre az a bizonyíték, hogy a Real Madrid összes edzője bízott benne.

Mik a vélemények Olaszországban Carlo Ancelottiról, mint edzőről?

Carlót nagy tisztelet övezi az egész itteni pályafutása és a jelleme miatt. Mindig egy nyugodt ember, egyértelmű elképzelésekkel. Győzelem vagy vereség során is ugyanúgy viselkedik. Nagyon tisztelem őt.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend