Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Az öltözőben remek a hangulat”
2021-12-08 09:02 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Az öltözőben remek a hangulat” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2021 DEC 07 (kedd) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

Az olasz szakember mérkőzés utáni értékelése az Inter legyőzése és a csoport első helyének megszerzése után:

“Jól teljesítünk, és igazán tetszik, amit a csapattól látok a védekezés során. Nagyon magas egyéni képességek találkoznak a csapatban, és Militao és Alaba is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Olyan elkötelezettséget látunk most, ami a szezon elején még nem volt meg, akkor több gólt is kaptunk még”.

“A csapat nagyon jól teljesít, és nem akarok többet kérni tőlük. Néha nem gyakorolunk nyomást elől, de magabiztosak vagyunk a mély védekezéssel is, mert nincsenek olyan középpályásaink, akik nyílt területen tudnának védekezni. Néha nem olyan jó a szemnek ez a játék, de igazán jól teljesítünk”.

Sorsolás
“Az a fontos, hogy a csoport első helyén végeztünk, és most ott lehetünk a nyolcaddöntők sorsolásán. Nem aggódok, mert nem volt az a célunk hogy bejussunk a negyeddöntőbe, hanem az, hogy megnyerjük a sorozatot”.

“Az öltözőben remek a hangulat, és remek adottságaink vannak ahhoz, hogy versenyben legyünk és meccseket nyerjünk. Minden csapatnak megvannak a maga sajátosságai, és vannak olyanok akik intenzívebben játszanak. Ha sok terület van nyitva, akkor nehezen megy a védekezés, és nem tudunk nagy intenzitással védekezni, de számtalan más adottsággal, tapasztalattal és elkötelezettséggel rendelkezünk”.

Jovic és Casemiro
“Jovic nagyon jól játszott, és nem csak a támadásban segített a csapatnak, hanem a labdakihozatalban is. Jó teljesítményt nyújtott, és ha Karim nem bevethető, akkor játszani fog. Arra számítok, hogy Benzema felépül. Casemiro csak egy kis rúgást kapott, és nem hinném, hogy bármi gondja lenne majd belőle”.

Modric
“Természetes, hogy pihennie kell, ez várható. Most lesz öt napja kikapcsolódni, és felkészülni a következő meccsünkre. Szerintem otthon jól ki tudja pihenni magát, nyugodt életet él. Igazán különleges játékos. Három fantasztikus játékosunk van a középpálya közepén, Valverde és Camavinga is nyomást gyakorol ezen a poszton. Nem probléma, ha bármelyikük fáradt lenne, mert akkor játszik valaki más, és top szintet fog hozni, bárki is legyen az”.

Rodrygo és Asensio
“Mindketten remek munkát végeznek. Néha egy tipikusan szélső játékost hozok fel, mint Rodrygo, de a stratégiától függően néha olyan játékosra esik a választás, aki szeret befelé is mozogni, mint például Asensio. Látványos gólt szerzett ma”.

Teljes menetrend