Madridom.hu
Fórumajánló
Hétfőn sorsolnak a Bajnokok Ligájában
2021-12-08 09:52 d.gergo realmadrid.com
Hétfőn sorsolnak a Bajnokok Ligájában Bajnokok Ligája

December 13-án, hétfőn délben sorsolnak a Bajnokok Ligájában, és kiderül, hogy ki lesz a Real Madrid ellenfele a legjobb tizenhat csapat között!

Carlo Ancelotti csapata kiemelt kalapba kerül a sorsoláson, miután sikerült a csoport első helyén zárnia a megmérettetések első szakaszát. Bár a csoportkörök még nem zárultak le, két lehetséges ellenfél már most ismert: a PSG vagy a Sporting.

A Real Madrid idegenben játssza majd az első nyolcaddöntőt február közepén (15-16 vagy 22-23), a visszavágót pedig a Santiago Bernabéuban játssza majd a csapat március első felében (8-9 vagy 15-16). A sorsolás során két kalapból húznak majd: az elsőben a nyolc csoportelső, a másodikban pedig a csoportban második helyen végző csapatok lesznek. A párosítások során nem kerülhet össze két csapat ugyanabból az országból vagy ugyanabból a csoportból továbbjutva.

Érdekesség, hogy az idegenben szerzett gólok szabályát eltörölték, így 180 perc után egyenlő állásnál mindenképp hosszabbításra kerül a sor, függetlenül attól, hogy ki hány gólt szerzett otthon vagy idegenben. Ha a hosszabbításban sem dől el az eredmény, akkor a korábbiakhoz hasonlóan idén is büntetőpárbaj következik majd.

A legjobb tizenhat között eddig 12 hely került betöltésre, a maradék négy továbbjutó sorsa december nyolcadikán, szerdán este dől majd el.

A csoportok győzteseinek már megerősített névsora: Ajax, Bayern München, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid.

A csoportban második helyen végző csapatok névsora: PSG, Sportng, Atlético, Inter.

Továbbjutottak, de helyezésük még nem dőlt el: Chelsea, Juventus.

Továbbjuthatnak még az utolsó csoportkör eredményeitől függően: Barcelona, Benfica, Villarreal, Atalanta, Lille, Salzburg, Sevilla, Wolfsburg (utóbbi négy mind egy csoport tagjai, így nagy izgalmakat tartogat a G-csoport számára a szerdai meccsnap).

Teljes menetrend