Madridom.hu
Fórumajánló
[FRISSÍTVE] Íme a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai
2021-12-13 11:48 d.gergo realmadrid.comuefa.com
[FRISSÍTVE] Íme a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai Bajnokok Ligája

Ma délben sorsoltak a Bajnokok Ligájában, így hivatalosan is összeálltak a nyolcaddöntők párosításai. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a sorsolást két kalapból végezték a mai nap folyamán, az egyikben a csoportok első helyezettjei, míg a másikban a második helyen továbbjutó csapatok voltak.

A sorsolás végeredményét lejjebb görgetve találjátok!

FONTOS FRISSÍTÉS: Az UEFA több ízben is hibázott a sorsolás során, így annak eredményét hivatalosan is semmisnek nyilvánították, és új sorsolásra kerül sor 15:00-s kezdéssel. Részletek:

UEFA-hiba miatt új sorsolás jön a Bajnokok Ligájában!

Beszámolónk és előzetesünk a korábbi sorsolásról:

Előzetes

A Real Madrid lehetséges ellenfelei a fentiekből a szabályok értelmében a PSG, a Sporting, a Benfica, a Salzburg és a Chelsea voltak (nem kerülhet össze a nyolcaddöntő során azonos nemzet két csapata, illetve azonos csoportból továbbjutó két csapat).

Csoportgyőztesek (1. kalap):
Manchester City
Liverpool
Ajax
Real Madrid
Bayern Munich
Manchester United
Lille
Juventus

Második helyen továbbjutó csapatok (2. kalap):
PSG
Atlético
Sporting CP
Inter
Benfica
Salzburg
Chelsea
Villarreal

Szavazásunkat nem zárjuk le, de a sorsolás pillanatában aktuális állást cikkünk alján találjátok!

PSG
A francia csapat az A-csoport második helyén jutott tovább a Manchester City mögött. A csoportkörök során három győzelmet számláltak (mindet hazai pályán), ezen kívül két döntetlenjük és egy vereségük volt, így összegyűjtve 11 pontot. A csapat házi góllövőlistájának éllovasa Messi (5 gól) és Mbappé (4 gól). A PSG a tavalyi kiírásban az elődöntőig menetelt.

Sporting CP
Az Ajax mögött másodikként jutott tovább a Sporting a C-csoportban. A hat csoportmérkőzés felét megnyerte, másik felét elveszítete Rúben Amorim csapata, megelőzve így a Borissua Dortmund-ot. A csoportkörök során Pote (4 gól) és Paulinho (3 gól) szerzeték a portugál bajnoki címvédő legtöbb gólját.

Benfica
A portugál egyesület az E-csoportból jutott tovább második helyen, ebben a csoportban a Bayern München végzett elsőként, az utolsó fordulóban pedig a Barcelonával cserélt helyet a Benfica. A csoportkörök során két győzelem, két döntetlen és két vereség áll a nevük mellett. A csapat legtöbb gólját az idei BL-kiírásban Darwin Núnez szerezte (3 gól).

Salzburg
A Lille mögött másodikként beérő Salzburg megnyerte mindhárom hazai csoportmeccsét a Bajnokok Ligája idei kiírásában, míg idegenben egy döntetlen és két vereség volt a mérlegük. Az osztrák bajnoki címvédő legtöbb gólját Adeyemi és Okafor szerezték eddig (3-3 gól).

Chelsea
Az előző szezon Bajnokok Ligája győztese a H-csoport második helyén jutott tovább a Juventus mögött. Négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség az angol egyesület mérlege a csoportkörben, hazai pályán háromból három meccsüket megnyerték, és ezen a három összecsapáson egyetlen gólt sem kaptak. A csapat házi gólkirálya jelenleg Timo Werner három találattal.

Sorsolás

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai:

2. kalap1. kalap
VillarrealManchester City
SalzburgLiverpool
InterAjax
BenficaReal Madrid
Atlético MadridBayern München
Paris Saint-GermainManchester United
ChelseaLille
Sporting CPJuventus
Első meccsüket idegenben játsszák majd a csoportelsők az 1. kalapból

Amit tudni érdemes…

A nyolcaddöntők első meccseit február 15-én, 16-án, 22-én és 23-án játsszák majd a felek, míg a visszavágókra március 8-án, 9-én, 15-én és 16-án kerül majd sor. A mérkőzések pontos kezdőrúgásait a sorsolás levezénylése utáni órákban teszi közzé majd az UEFA. A Real Madrid mérkőzéseinek dátumáról természetesen mi is beszámolunk majd, illetve mérkőzésnaptárunkban is megtaláljátok majd a két új összecsapást.

A csoportjukat megnyerő csapatok idegenben játsszák majd az első összecsapást, és hazai pályán a nyolcaddöntő visszavágóját.

Az előző szezonokhoz képest nagy változás az idei egyenes kieséses szakaszban, hogy eltörölték az idegenben szerzett gólok előnyét, így nem számít, hogy melyik csapat melyik stadionban hány gólt szerzett – 180 perc után döntetlen összesített állásnál mindenképp hosszabbításra, majd adott esetben büntetőpárbajra kerül sor.

Szavazásunk állása a sorsolás pillanatában

Teljes menetrend