Madridom.hu
Fórumajánló
Mi történt Zidane ígéretes fiataljaival?
2022-01-06 10:15 ___Samy___ as.com
Mi történt Zidane ígéretes fiataljaival? Utánpótlás

Antonio Blanco, Miguel Gutiérrez, Arribas és Marvin. Mindannyijukra úgy tekintettek, mint akik fényes jövő előtt állnak a Real Madridnál, azonban Carlo Ancelotti egyikükkel sem számol.

Mikor Carlo Ancelotti visszatért a Real Madridhoz, a klub ötlete az volt, hogy megfiatalítja a csapat és a keret átlagéletkorát. Ez pedig azzal jár, hogy fiatal tehetségeket hoznak fel a felnőtt csapatba az utánpótlásból. Számos feltörekvő sztár mutatkozott be az idény során, de közel sem annyi alkalommal, mint amennyit a klub elképzelt. Az összes Castilla játékos, akikre tavaly Zidane az egész szezon során számított, egyszerűen feledésbe merültek.

Marvin Park és Sergio Arribas voltak azok, akik kikerültek az első csapatból. Mindketten 2020. szeptemberében, a Real Sociedad ellenében mutatkoztak be az első csapatnál, és mindkettejüket sokszor tette be a meccskeretbe, illetve küldte pályára Zinedine Zidane. Marvin 132 perccel, Arribas pedig 157 perccel zárta az idényt. Viszont azóta teljesen másképp alakul a helyzetük.

Szinte alig tudnak bekerülni Ancelotti keretébe, pályára pedig még egyikük sem lépett. Marvin helyzete részben a sérülésekkel magyarázható, míg Arribas azzal küzd, hogy megtalálja a legjobb formáját, habár Raúl csapatában így is létfontosságú játékosnak számít; egyetlen mérkőzést sem hagyott még ki. Eddig 5 gól és 3 gólpassz szerepel a neve mellett 1281 percnyi játékidő után a spanyol harmadosztályban.

Miguel Gutiérrez és Antonio Blanco helyzete azonban még szembetűnőbb. A tavalyi idényben előbbi összesen 314 percet, míg utóbbi 218 percet töltött a pályán. Az előszezon során mindkét játékossal az volt a klub terve, hogy csatlakoznak Ancelotti csapatához. Miguelnek Mendyvel és Marcelóval kellett volna megküzdenie a helyért, míg Blanco Casemiro pihentetésére lett volna elsősorban alkalmazva. Azonban egyikük sem kapott rendszeres játékidőt.

Miguel a szezon elején játszott egy párszor (261 perc), de szeptember 28. óta nem játszott egy percet sem. Ebben elsősorban egy térdsérülés akadályozta meg. Blanco a legtöbb bajnokin ott volt a meccskeretben, viszont két mérkőzésen csak 36 percnyi játékidőt kapott. Legutóbb november 24-én a Sheriff elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen kapott lehetőséget.

https://twitter.com/Antonio_6Blanco/status/1473039492370083848?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1473039492370083848%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fen.as.com%2Fen%2F2022%2F01%2F05%2Fsoccer%2F1641416070_121093.html

Mindannyian kikerültek a kupameccs keretéből

A Copa del Rey többnyire egy olyan tornának számít a nagy csapatok részéről, amelyeken a fiatal, illetve keveset játszó játékosok kapnak lehetőséget. Ennek ellenére a fent említett négy utánpótlás játékos egyike sem kapott behívót a keretbe. Ancelotti komolyan veszi a kupát, és a keret összetétele szinte csak az első csapat játékosaiból tevődött ki. Ráadásul az első csapatnál egyfajta “buborékot” alakítottak ki, hogy a játékosokat amennyire csak lehet, megóvják a covidtól. Ezért nem szerettek volna kockáztatni és fiatalokkal feltölteni a keret nagy részét. Rafa Marín és Peter már egy jó néhány napja a felnőtt csapat tagjaival együtt edzett, és együtt is utaztak már.

A szezon második fele még mindig hátra van, a sérülések, eltiltások és pihentetések miatt pedig még számos alkalom áll Ancelotti rendelkezésére a rotálást illetően. Azonban ha egy, a ranglétrát végigjárt Castilla játékos komolyan szeretne felkerülni a felnőtt csapatba, akkor ahhoz rendszeres játékidőre van szükség a legmagasabb szinten. Számos esetben történik meg az, hogy a mellőzésük csak rombolja az önbizalmukat. Az elkövetkezendő hónapokban a klubnak el kell döntenie tehát, hogy a fent említett négy játékosnak van-e helye a csapatban, vagy a rutint esetleg valahol máshol kell megszerezniük.

Teljes menetrend