Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “A bajnoki tabella állása nem jelent semmit”
2022-01-11 18:09 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “A bajnoki tabella állása nem jelent semmit” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2022 JAN 12 (szerda) 20:00 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 2-3

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa elődöntőre hangolódva:

Teljesítmény
“Jó formában érkezünk a meccsre, és mindenki nagyon izgatott. Jó a keret hozzáállása, meg kell próbálnunk megnyerni a trófeát, ez a szezon első megszerezhető címe. Egy focimeccs mindig háromesélyes, bármi megtörténhet. Holnap döntetlen nem lehet majd a vége, hiszen egy győztesnek lennie kell majd a mérkőzés végén. A lehető legjobban kell teljesítenünk”.

Barcelona
“Erős ellenféllel nézünk majd szembe. Több problémája volt idén a Barcelonának, mint nekünk, de ettől még ez egy egyenes kieséses meccs lesz majd két olyan csapat között, akik ugyanazt a célt tűzték ki maguk elé: bejutni a döntőbe. A meccs estéje ugyanolyan lesz, mit bármikor amikor a Barcelona ellen játszunk. Kis aggodalom, akarat és igazi izgalom övezi majd. “.

“Szórakoztató mérkőzés lesz, mint minden meccsünk a Barcelona ellen. Élvezzük, hogy részesei lehetünk ezeknek az összecsapásoknak. Kiegyenlített meccs lesz. A bajnoki tabella állása nem jelent semmit. Ez egy Spanyol Szuperkupa elődöntő. A párharc 0-0-s állással kezdődik majd, és szoros mccs lesz, csak úgy mint a bajnokink a Camp Nou-ban, mielőtt Xavi átvette a csapatot”.

Kroos: “Bármi megtörténhet, nincsenek favoritok”

Toni Kroos meccs előtti gondolatai.

Kezdőcsapat
“Vannak kérdőjelek, és Carvajal az egyik, mert most tért vissza egy sérülésből. Ki kell majd elemeznünk. Meg kell néznünk majd a jobb oldalt is, mert vannak oda friss játékosaink akiket használhatunk, mint például Rodrygo Asensio helyett. Csak ennyi kérdőjel van a fejemben most. A csapat jó formában van, és Jovic is visszatért.”.

Alaba
“Nem kérdeztem arról, hogy mi a különbség a német és a spanyol foci között. Nagyon jól alkalmazkodott az itteni helyzethez, és nem is voltak vele kapcsolatban kétségeim, mert ismerem őt és tisztában vagyok vele, hogy milyen profi és milyen képességei vannak. Az elmúlt évek során középhátvédként játszott, és nagyon jól is teljesített ott. Szerintem nagyon jól működik az Alaba-Militao páros”.

Kedvenc Barcelona-játékos
“Néhány veterántól eltekintve fiatal játékosok igyekeznek kiharcolni a hírnevet a csapatban, mint például Gavi és Nico. Szerintem nagyszerű jövő állhat előttük”.

Xavi Barcelonája
“Szeretem őket, mint csapat, mert elég világos elképzelést követve játszanak. Követik a klub identitását, és nagyon jó szériájuk volt Xavi kinevezése után. Szerintem a hozzájárulása, az ötletei és a hozzáállása fejleszteni fogja majd a csapatot”.

Rossz érzések a meccs előtt?
“Nincsenek, minden meccstől félek. A Valencia elleni meccsnél is idegesebb voltam, mint valaha. Ugyanez igaz a holnapi összecsapásra is. Aggódnék, ha a játékosaim úgy gondolnák, hogy mi vagyunk a favoritok. Nem hiszik ezt sem a játékosok, sem pedig más a stábban. Abban viszont hiszünk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani, és minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni azért, hogy megnyerhessük a párharcot”.

Íme a Real Madrid utazó kerete a Spanyol Szuperkupára!

Szavazz a kezdőcsapat összeállítására!

Teljes menetrend