Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-01-11 16:58 e.gergo realmadrid.com
Kroos: „Bármi megtörténhet, nincsenek favoritok” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2022 JAN 12 (szerda) 20:00 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 2-3
Nem megerősített dátum és párosítás.

Carlo Ancelotti mellett Toni Kroos is az újságírók rendelkezésére állt a mai sajtótájékoztatón – reflektorfényben természetesen a Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa elődöntővel.

Győzni jött a csapat
„Az a tapasztalatom ebben a klubban, hogy minden olyan sorozatot meg akarunk nyerni, amiben szerepelhetünk. Ez a célunk a következő néhány napra is. Először is nyerni akarunk holnap, aztán menni előre a trófeáért. Készen állunk, most pedig edzeni fogunk hogy felmérjük az itteni helyzetet és kondíciókat. Semmi kétség, győzni jöttünk”.

A Barcelona
„Nem láttam sok meccsüket idén. Ott vannak a saját mérkőzéseink, és jobb dolgunk is van annál, mint hogy focimeccseket nézzünk egész nap. Ismerem a Barcelona játékosait, de nem tudom, hogy hogyan játszanak. Nehéz megmondani, hogy hogyan fog kinézni a kezdőcsapatuk. Kívülről nem tudom megállapítani, hogy mi változott náluk, mióta Koeman elment és Xavi átvette a csapatot”.

Felépülés
„Soha nem kezdtem még szezont sérüléssel ezelőtt, szóval kemény volt az idény eleje. De jól tettem, hogy megálltam, mert nem akartam még egy szezont fájdalmak és rossz érzések közt lenni. Megálltam és kihagytam néhány meccset, de így képes voltam a lehető legjobb felkészülésre, és tökéletes állapotban tudtam visszatérni. Jó formában vagyok, de nem vagyok benne biztos, hogy kijelenthetném azt, hogy ez a pályafutásom legjobb időszaka, hiszen sok jó évem volt már. Élvezem a labdarúgást, és erőnlétileg jól érzem magam”.

A labdabirtoklás szerepe
„Aki csak ismer tudja rólam, hogy szeretem ha nálam van a labda. A legfontosabb dolog azonban az, hogy a csapat képes legyen alkalmazkodni a meccsekhez a győzelem érdekében. Ez néha azt jelenti, hogy kevesebbet van nálunk a labda. Ha olyan iram van a támadóidban, mint nekünk, akkor abból ki kell hozni a lehető legtöbbet. Engedhetjük az ellenfélnek, hogy játsszanak, és hagyhatunk nekik területet erre – ez is egyfajta módja a meccsek irányításának. Számomra az a legjobb teljesítmény, ha 90 százalékban nálunk a labda, és nyerünk 1-0-ra. De az is igaz, hogy ekkora labdabirtoklásnak nem sok haszna van. Meg kell találni a módját a győzelem megszerzésének, és közben a lehető legnagyobb arányban kell birtokolni a labdát”.

Ancelotti: „A bajnoki tabella állása nem jelent semmit”

Az olasz szakember meccs előtti gondolatai.

Alaba
„A Bayern-ben szélső védő volt, és ez most megváltozott. Nagy posztváltás ez, mert egészen más szélső védőként játszani, mint középen. Mikor én is a Bayern-ben játszottam, akkor a szélen volt. Nem lepett meg, hogy mennyire jól ment az alkalmazkodása itt, mert ismertem őt korábbról. Tudtam, hogy milyen adottságai vannak és hogy milyen remek srác a pályán kívül. Nagyon jól beilleszkedett. Szinte olyan, mintha már évek óta itt lenne, és ez nagyon fontos számunkra”.

Eredmények
„Volt most egy vereségünk, és jobb szerettem volna döntetlent elérni. Az elmúlt két-három hónap során sokat fejlődött a játékunk, nem csak az eredmények tekintetében, hanem a teljesítményünk szempontjából is. Sok meccset nyertünk a szezon elején, de nem játszottunk nagyon jól. Néhány igazán nehéz meccsen is sikerült jól játszanunk, és ezt a teljesítményt át kell mentenünk a karácsony utáni időszakra is”.

Bajnoki tabella
„Lehet, hogy a spanyol bajnokságban jobban teljesítettünk a Barcelonánál, de egy El Clásico esetén nincsenek favoritok, bármi megtörténhet. A holnapi meccs olyan lesz, mint egy kupadöntő. A Barcelona keretében remek adottságú játékosok vannak. Nincsenek favoritok, és nem tudom, hogy mi fog holnap történni. De nyerni akarunk”.

Nem szabad elbízni magunkat a bajnokságban
„Hosszú még az út, és jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk valamit. Ha nem játszunk jól, abból pontvesztések lesznek.. Január van, és ebben a hónapban még semmi nem dől el. Folytatnunk kell a munkát a bajnokságban, mert ott vannak a nyakunkban a tabellán, és ha botlunk azt ki fogják használni. A trófeát később osztják majd ki, és gondjaink lesznek ha úgy gondoljuk, hogy jó helyzetben vagyunk”.

Íme a Real Madrid utazó kerete a Spanyol Szuperkupára!

Szavazz a kezdőcsapat összeállítására!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend