Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Fizikálisan és mentálisan is kimerített minket ez a meccs”
2022-01-13 08:05 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Fizikálisan és mentálisan is kimerített minket ez a meccs” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2022 JAN 12 (szerda) 20:00 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 2-3

A Barcelona legyőzése után a Real Madrid vezetőedzője így értékelte az este történéseit:

“Tudtuk előre, hogy szoros párharcra kell számítanunk itt, és végül így is lett. Jól játszottunk, különösen az első félidőben. A második félidőben a kontráink voltak jók, aztán a végén beütött a fáradtság. Szórakoztató meccs volt, és szerintem jól játszottunk és jól képviseltük a spanyol labdarúgást”.

Kontrák vs. labdabirtoklás
“Két különböző futballstílus csapott össze, és bárki megnyerhette ezt a meccset. Ők jobban összpontosítottak a labdabirtoklásra, mi pedig a kontrákra játszottunk. Megérdemeltük a vezetést az első félidőben, a második játékrész pedig kiegyenlítettebb volt. Mélyebben védekeztünk, hogy ki tudjuk használni a kontrákat – ez nagyon hatékonynak is bizonyult. Sikerült pár jó mozzanatot produkálnunk a kontrák során, és szereztünk három fantasztikus gólt. A mély védekezés nem kifejezetten látványos foci, de a támadó játékosaink adottságaihoz jól illeszkedik, és ebből ki kellett hoznunk a legtöbbet”.

Modric
“Nagyon jó képességei vannak, és nehéz őt nyomás alá helyezni. Végül Valverde volt az, aki a döntőbe jutást érő gólt szerezte. Most ki kell értékelnünk a dolgokat. Ha Modric nem játszik, akkor veszítünk a labdabirtoklásból, de amikor Valverde van a pályán, akkor nyerünk az előre játékban és a támadási képességekben”.

Carvajal szerepe
“Nagyon fontos játékos számunkra a védekezési képességei és az erős karaktere miatt. Továbbra is nagyon fontos részese ennek a keretnek”.

Fáradtság a döntő előtt
“A meccs végére nagyon elfáradtunk, és ez normális. Remélem ki tudjuk pihenni magunkat vasárnapra, és hogy Alaba is bevethető lesz. Fizikálisan és mentálisan is kimerített minket ez a meccs, de boldog mindenki, és ez segít majd a regenerálódásban”.

Ellenfél a döntőben
“Nem érdekel, hogy ki lesz majd az ellenfél. Csak az érdekel, hogy megnyerjük a döntőt, és remélem, hogy nagyszerű meccs lesz majd”.

Barcelona
“Jól játszottak, fejlődik a csapatuk és ma olyan játékosokat is bevetettek, akik sérülésből tértek vissza, mint Pedri, Ferrán Torres és Ansu. Xavi nagyszerű munkát végez, és egyre jobb lesz majd a csapat”:

Teljes menetrend