Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema: “Szerintem megérdemeltük a győzelmet”
2022-01-13 08:27 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “Szerintem megérdemeltük a győzelmet” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2022 JAN 12 (szerda) 20:00 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 2-3

A meccs legjobbjának választott Karim Benzema egy góllal, egy gólpasszal és 120 lejátszott perccel zárta a Barcelona elleni összecsapást. Meccs utáni értékelés a francia csatártól:

“Boldog vagyok és nagyon büszkének érzem magam, a szurkolók fantasztikusak voltak. Erőt és önbizalmat adnak nekem a pályán, és ezért szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónak, aki ma jelen volt a meccsen. Nem tudom, hogy a Madrid-e Európa legjobb csapata, de azt igen, hogy a Madrid a legjobb klub a világon. De trófeákat kell nyerjünk ahhoz, hogy a csúcson lehessünk”.

Legjobb Clásico?
“Nem tudom, hogy ez lett volna-e a legjobb eddig, de hogy az egyik legfeszültebb, az biztos, mert sokáig nem született döntés. Igazán fontos meccs volt ez, mert a Barcelona egy nehéz ellenfél, akik irányítják a labdát. Sok Clásico volt már eddig, és a mai nagyszerű volt olyan szempontból, hogy döntőbe jutottunk”.

Vállsérülés
“A vállam rendben van, csak egy kis ütés volt. Nagyon kemény meccs volt, és szerintem megérdemeltük a győzelmet. Egy Clásico-n mindig sokkal nehezebb nyerni. A Barcelona jó focit játszik, és ha odaadod nekik a labdát, akkor nem fogják visszaadni. Szerintem megérdemelten nyertünk, mert harcoltunk a pályán az első perctől egészen az utolsóig”.

Fáradtság a döntő előtt
“Normális, hogy egy meccs után fáradtnak érezzük magunkat. Mindig bele kell adnunk mindent egy Clásico-n, és tisztában vagyunk vele, hogy ha csak egy kicsit is náluk van a labda, akkor problémákat tudnak okozni nekünk, ez pedig nem jó dolog. Ilyenkor futhatunk a labda után jobbra-balra. Végül a jobb fajta fáradtság lett ebből, mert nyertünk és bejutottunk a döntőbe”.

Teljes menetrend