Fejléc kép
Fórumajánló
Marcelót elárasztják az ajánlatok
2022-01-13 11:21 ___Samy___ as.com
Marcelót elárasztják az ajánlatok Átigazolási hírek

A Real Madrid legendás bal bekkje idén nyáron valószínűleg elhagyja a Real Madridot. Számos kérője akadt hazájából és Törökországból is.

Marcelo már régóta elveszítette a kezdőtagságát a Real Madridnál, hiszen már a tavalyi idény során is Ferland Mendy számított az első számú balhátvédnek. Idén, utolsó Madridi idényében Carlo Ancelotti eddig 274 percnyi játékidőt adott neki 7 mérkőzésen, leginkább a Spanyol Kupában.

A brazil játékos június 30-án valószínűleg elköszön a Real Madridtól. Attól a klubtól, ahol az elmúlt 16 évet töltötte. Idén nyártól Marcelónak tehát új klub után kell néznie, és kérőkből nincs hiánya. A legtöbb ajánlatot hazájából, Brazíliából kapta. Olyan csapatok szeretnék a soraiban tudni, mint a Fluminense, a Botafogo és a Palmeiras. Aztán nemrég azt is pletykálták, hogy David Beckham csapata, az Inter Miami is szívesen látná őt, most pedig a törökök is megkeresték.

A 61saat szerint a Trabzonspor felvette a kapcsolatot Marcelo képviselőivel, hogy bejelentsék az érdeklődésüket. Hajlandóan lennének éves szinten 2,5 millió eurós fizetést adni neki, a játékos válasza pedig egyértelmű volt. “Most Törökországon gondolunk – egyelőre”. A török csapat már ebben a hónapban szerette volna szerződtetni a brazilt, de Marcelo mindenképp szeretné kitölteni a szerződését Madridban. Hatalmas lehetősége van arra, hogy ő legyen a klub történetében a legsikeresebb játékos. Ez a dicsőség jelenleg Paco Gento neve mellett szerepel, aki 23 trófeát nyert a csapattal. Marcelo eddig 22-nél jár, így ha ebben a fél évben két címet is nyerne a Blancókkal, akkor történelmet írna.

Az idény végét követően tehát nincs kizárva a törökországi kaland, de a játékos még nem gondol erre: “Mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtottam, amióta csak megérkeztem a klubhoz. A továbbiakban is ezt fogom tenni a szerződésem végéig. Tartozom ennek a meznek ezzel, és mindent bele fogok adni a végsőkig”, mondta az Alcoyano elleni kupameccset követően.

A Trabzonsporhoz való csatlakozás vonzó lépés lehet a 33 éves játékos számára. Jelenleg 7 pontos előnnyel vezetik a török bajnokságot a Konyaspor előtt, míg a Basaksehir és a Fenerbahce 13, illetve 14 ponttal vannak lemaradva tőlük. Érdekesség, hogy 2007-ben Marcelo elődje, Roberto Carlos is ugyaúgy egy török klubhoz csatlakozott a Real Madridtól való távozását követően.

Marcelo utolsó hónapjai a Real Madridnál

Ancelotti alig használta eddig Marcelót ebben az idényben. Csupán csak két alkalommal volt kezdő; az Elche ellen a 12. fordulóban, és nemrég az Alcoyano ellen a Spanyol Kupában. Mendyvel és Alabával le van fedve a balhátvéd poszt, így minden bizonnyal nem sok lehetőséget fog kapni májusig – hacsak a Real nem zárja le korán a bajnoki cím sorsát.

Egy dolog biztos; a klub olyan búcsút ad majd neki, amit megérdemel. Karim Benzema mögött Marcelo rendelkezik a külföldi játékosok közül a második legtöbb mérkőzéssel a klub színeiben. Kérőkben nincs hiány, így ha eljön a távozás ideje, lesz hol játszania még egy néhány évig. Hogy követi-e Roberto Carlos nyomdokait, vagy inkább a hazájában próbál szerencsét…. az idő majd eldönti.

Teljes menetrend