Madridom.hu
Fórumajánló
Xavi: “Büszkék vagyunk a meccsre és arra, ahogy domináltunk”
2022-01-13 08:47 d.gergo marca.comas.com
Xavi: “Büszkék vagyunk a meccsre és arra, ahogy domináltunk” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2022 JAN 12 (szerda) 20:00 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 2-3

Az elveszített elődöntő után a Barcelona vezetőedzője, Xavi is nyilatkozott.

Büszkeség
“Veszítettünk. Sokszor jobbak voltunk a Real Madridnál. A vereség miatt ugyan nem lehetünk boldogok, de nagyon fontos fordulópont volt ez a meccs. Sokszor közel voltunk a 3-3-as eredményhez is, de ők is a 4-2-höz. Szomorúak és mérgesek vagyunk. De büszkék lehetünk a meccsre, amit játszottunk”.

A csapat értékelése
“Vegyes érzések vannak bennem, mert a kezünkben lehetett volna a dolog. 20-25 percen át kicsit idegesen játszottunk, de sikerült ezen túllendülnünk. Ma bátornak kellett lennünk, és nem volt szabad idegeskedni. Nem tudunk dicsekedni ezzel a meccsel, de azt megmutattuk, hogy bármelyik csapattal szemben képesek vagyunk felvenni a versenyt. Az eredmény az lett, ami, de az az általános érzés, hogy a csapat feltörekvőben van”.

Dominancia
“Sok olyan szakasza volt a meccsnek, amikor domináltunk a Real Madrid felett, és odaszegeztük őket a kapujuk elé. Kár ezért. Hibáztunk, amikor nem tudtuk őket megállítani, és ezt ki is használták. Büszkén távozunk, de egyben szomorúan is. Sajnáljuk a vereséget, de büszkék vagyunk a meccsre és arra, ahogyan domináltunk a rivális felett. Megfizettünk a hibáinkért. Hiányzott a türelem és a felelősség. Két hónapja dolgozunk együtt, és jó úton haladunk”.

Közel a Realhoz?
“Ha a mai meccset nézzük, akkor közel állunk a Real Madridhoz. A bajnokságban tizenhét pontra vagyunk tőlük, de ma versenyben voltunk ellenük. A Barcelona is megérdemelte volna, hogy bejusson a döntőbe. A Real Madrid is úgy érezte, hogy lett volna esélyünk a döntőre. Most egy kicsit szomorúak és egy kicsit mérgesek vagyunk, de holnap tisztábban fogunk látni”.

Játékosok
“Nincsen panaszom a játékosokra, mert elkötelezettek. Mindannyian játszani akarnak, és néhányan közülük még nagyon fiatalok, akiket időnként vissza kell fogni. De eljött az ideje annak, hogy jöjjenek az eredmények. Vannak felépült játékosaink is, így most már nehezebb összerakni a kezdőt. Ott van Ferrán, Ansu és Pedri… Jó érzéseim vannak velük kapcsolatban, és különbséget tudnak jelenteni a pályán”.

De Jong
“A keret tagja ő is. Mi vagyunk a Barca, és senki sem a neve alapján kapja itt a játéklehetőséget. Hogyan is vehetném ki Luuk-ot a csapatból, amikor gólokat lő és jól teljesít? Ha továbbra is ilyen teljesítményt nyújt, akkor játszani fog”.

Teljes menetrend