Fejléc kép
Fórumajánló
Még Xavi is gratulált Benzemának
2022-01-14 10:36 ___Samy___ marca.com
Még Xavi is gratulált Benzemának Egyéb hírek

A Real Madrid támadója, Karim Benzema lett a Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa elődöntőnek a legjobb játékosa, nem érdemtelenül.

Úgy tűnik, hogy a 34 éves játékos idővel egyre jobb és jobb játékossá válik, a katalán rivális ellen pedig megmutatta, hogy miért tartják jelen pillanatban talán a világ egyik legjobb játékosának. Mestermunkát végzett, aminek eredményeként megkapta a meccs legjobbjának járó díjat.

Benzema úgy kezdte az estét, hogy közreműködött az első gólnál. Ő szerezte vissza a labdát, majd tálalta azt Vinícius Jr. elé, aki köszönte szépen, és befejezte az akciót. Ezt követően a második gólt már maga a francia értékesítette, de ezek mellett még számos gólhelyzetet alakított ki csapattársai számára.

Xavi gratulált Benzemának

Olyan jó teljesítményt nyújtott Karim szerda este, hogy emellett még a katalánok edzője, Xavi sem tudott szó nélkül elmenni. A lefújás után megkereste őt, majd gratulált a franciának.

Manapság veterán játékosként még több felelősséget vállal Benzema, aki az egész mérkőzés során mindenhol feltűnt a pályán. Kihúzódott szélre, visszalépett mélyebbre, támadta a kaput…. bárhol megtalálható volt. Ez elegendő volt ahhoz, hogy teljesen összezavarja a Barca védelmét.

Hiába Benzema pazar játéka, ez nem volt egy hibátlan este a Real Madrid szemszögéből, és a kezdő 11 sem annyira kőbe vésett, mint annak idején, Carlo Ancelotti első etapja során. Azonban taktikailag ravaszak voltak a katalánokkal szemben; korán hátradőltek és hamar megszerezték a vezetést egy ellentámadásnak köszönhetően, ami Benzema és Vinícius közreműködésének köszönhetően tökéletesen működött.

Később aztán Militao hibájából visszajött a meccsbe a Barcelona, de Benzema és Ancelotti pont eleget tett annak érdekében, hogy a csapat ott legyen a vasárnapi döntőben.

Teljes menetrend