Fejléc kép
Fórumajánló
Rodrygo: “A világ legjobb klubjában vagyok”
2022-01-14 10:58 ___Samy___ as.com
Rodrygo: “A világ legjobb klubjában vagyok” Nemzeti válogatott

Rodrygo szerda este a csapattársaival együtt legyőzte a Barcelona csapatát a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, majd másnap behívót kapott a brazil felnőtt válogatottba.

A brazil válogatott edzője, Tite Rodrygora is számít a soron következő világbajnoki selejtező mérkőzéseken, amit majd Ecuador és Paraguay ellen kell lejátszaniuk. Rodrygo mellett természetesen Militao, Casemiro és Vinícius is ott lesz a brazil keretben. A brazil válogatott már kijutott az idei világbajnokságra, de ezek a mérkőzések tökéletesek lesznek a madridi braziloknak arra, hogy még több rutint szerezzenek.

“Nagyon örülök, hogy behívtak. Szeretnék köszönetet mondani Istennek és mindenkinek, aki részt vett a nemzeti csapatnál abban, hogy megadják nekem a lehetőséget a visszatérésre. Ez volt az a pillanat, amire vártam, és végre elérkezett”, mondta Rodrygo.

A Real Madrid támadójának eddig három válogatott mérkőzése van a Selecaóban: két alkalommal kapott lehetőséget barátságos mérkőzésen és egyszer szerepelt egy vb selejtezőn. Legutóbb 2020. októberében, a Bolívia ellen 5-0 arányban megnyert mérkőzésen volt kerettag.

“Még van időm fejlődni játékosként – akár a világbajnokságig is, és csak a csapatomat szeretném segíteni, legyen az klubom vagy a válogatott. Tudom, hogy a világ legjobb klubjában vagyok, és ez sok ajtót nyitott meg előttem a válogatottnál. Ha itt jól játszom, több lehetőségem lesz arra, hogy behívjanak”, tette hozzá a 21 éves játékos.

Rodrygo számai ebben az idényben

A brazil támadó valamelyest képes volt megszilárdítani a helyét Carlo Ancelotti csapatában, ahol Marco Asensióval harcol a jobbszélső posztért. Ez a küzdelem hozzájárult ahhoz, hogy mindkét játékos jobb teljesítménnyel rukkoljon elő. Kulcsszerepet játszott a Barcelona ellen is; a második félidőben csereként állt be, majd adott gólpasszt Valverdének a hosszabbításban, amivel a Real Madrid megnyerte a találkozót.

Ebben az idényben eddig 23 mérkőzésen összesen 1003 percet kapott. Ezeken 2 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. 2019-es csatlakozása óta összesen 82 összecsapáson lépett pályára a Real Madrid színeiben.

Teljes menetrend