Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “A csapat hozzá van szokva az ilyen meccsekhez és pillanatokhoz”
2022-01-15 14:54 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “A csapat hozzá van szokva az ilyen meccsekhez és pillanatokhoz” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2022 JAN 16 (vasárnap) 19:30 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 0-2

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az Athletic Bilbao elleni Spanyol Szuperkupa finálé előtt:

“A csapat rendben regenerálódott, az edzéseken jól dolgoztunk és nem voltak erőnléti problémáink. Alaba és Asensio kérdéses még, a ma esti edzésen elemeznünk kell az állapotukat. Az a terv, hogy megnyerjük a meccset. Az ellenfelet is elemeznünk kell. Jól ismerjük már egymást, egy hónapon belül két meccsünk is volt már ellenük, egyszer Madridban, egyszer pedig Bilbaóban. Kemény csata lesz ez a meccs, csakúgy, mint a többi”.

Taktika a Bilbao ellen
“Az Athleticnek sok jó adottsága van, beleértve az erős védekezést, a szervezettséget, a támadók lendületét, a rögzített helyzeteknél mutatott minőséget… Ezeket mind észben kell tartanunk. Más lesz a megközelítésünk az elődöntőhöz képest, mert az Athletic más karakterisztikákkal rendelkezik, mint a Barcelona”.

Újabb döntő
“Elképesztően boldog vagyok, hogy ezt a periódust átélhetem, nagyon izgatott vagyok. Mindig különleges egy döntőben játszani, főleg akkor, ha a Real Madrid élén teheti az ember. Ez a csapat hozzá van szokva az ilyen meccsekhez és pillanatokhoz”.

Marcelino
“Nem ismerjük egymást annyira jól, de beszéltem már vele a meccsek előtt és után. Láttam egy fotót, ami megörökített minket 1987-ben, hogy egymás ellen játszottunk, és erre nem is emlékeztem. Néha előfordul, hogy találkozol valakivel akit ismersz, és különleges érzés fog el, amikor újra találkoztok. Az Athletic nagyon jól játszik, és Marcelino a Valencia élén is jól teljesített. Nehéz a csapatai ellen játszani. Nagyon jó az apró részletekben, és a csapatai mindig jól szervezettek. Az Atlético elleni meccsükön is egyértelmű volt ez. Fegyelmezett csapat, akik soha nem adják fel”.

Marcelino, Ancelotti és a Spanyol Szuperkupa trófeája

Carvajal pozitív COVID tesztje
“Hozzá vagyunk szokva ahhoz a családon és a munkahelyen is már, hogy ilyesmi történik. Sajnálom őt, mert az elődöntőben jól teljesített. Fizikailag jól érzi magát, de várnia kell még”.

Játékstílus
“A foci minden aspektusát tisztelem. Vannak meccsek, amikor jobb szeretné az ember birtokolni a labdát, és megmutatni az identitását. A Cádiz elleni meccsen megnehezítették az életünket. Nincsen egyetlen csoda-megközelítés, ami garantálja az embernek a győzelmet. A tökéletes rendszer nem létezik. Nem nyersz mindig, amikor nálad van a labda, és nem nyersz mindig csak kontrákkal. Egy meccset a rögzített helyzetek is eldönthetnek. Ha egy nap defenzíven játszunk, az még nem jelenti azt, hogy védekező csapat vagyunk. A bajnokságban több gólt lőttünk, mint bármelyik másik csapat”.

Kontrák
“Örömmel hallom amikor azt mondják, hogy a Madrid jól kontrázik, mert ez nem egyszerű dolog. Vertikális játékra van szükség, és olyan játékosokra, akik a megfelelő pillanatban tudják útnak indítani a passzokat, és persze olyan támadókra, akik pont a megfelelő pillanatban érkeznek is ezekre a labdákra. A Barcelona elleni meccsen a harmadik gólunknál hat játékos is volt a tizenhatoson belül, nem csak egy. Ez egy jól kidolgozott kontratámadás volt”.

Sérülések
“Soha nem kockáztattam senkit, aki nem érezte magát teljesen rendben. Nem fogok erőltetni senkit. Nacho és Rodrygo jó munkát végeztek a Barcelona ellen”.

Az atmoszféra Szaúd Arábiában
“A Clásico-n jó volt a hangulat mindkét csapat szurkolótáboránál. Tudjuk, hogy az itteni játék fontos a labdarúgó szövetség és az alsóbb osztályú csapatok számára is. Rendben van”.

Kulcs a Bilbao elleni meccsen
“Ami a védekezést illeti, a legutóbbi két meccsünk közül a másodikon jobbak voltunk. A részleteken fog eldőlni ez a meccs, és a rögzített helyzetekben demonstrált erő ilyen lesz”.

Mendy
“Eszembe jut az Alves elleni mozzanata a második gólnál. Erős játékos. Néha kockázatot vállal, és ez segít kihozni a labdát hátulról. Nagyon erős az egy-az-egy elleni párharcokban, nagyszerű munkát végez. A Barcelona elleni meccsen ő volt az egyik legjobb játékosunk szerintem”.

Vini játéka a Bilbao ellen
“Lesz területe a széleken, és befelé is fog mozogni hogy segítse Benzemát. A Valencia elleni jól teljesített. Nem csak az egyéni párharcokban mutatott képességei számítanak a széleken, hanem a labda nélküli sebessége is”.

A szezon legjobb pillanata
“Nem tudom, talán a karácsony előtti időszak az Atlético elleni derbi magasságába. Lehet, hogy még nem jutottunk vissza arra a szintre, de boldog vagyok, hogy bent vagyunk a döntőben. A csapatnak van egy jellegzetes karaktere és jelleme az ilyen meccseken, szóval nyugodt vagyok. Nem is beszélve a játékosok képességeiről. Könnyű a munkám így. Nem kell külön motiválnom őket, mert már eleve motivált mindenki”.

Benzema fejlődése
“Nem változott, ugyanolyan alázatos, mint eddig bármikor. Az változott csak meg, ahogyan az emberek tekintenek rá. Most inkább már vezérként néznek rá, hat évvel ezelőtt másképp tekintettek rá”.

Teljes menetrend