Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Nincs szükségünk extra motivációra, tudjuk hogy döntőt játszunk holnap”
2022-01-15 20:59 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Nincs szükségünk extra motivációra, tudjuk hogy döntőt játszunk holnap” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2022 JAN 16 (vasárnap) 19:30 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 0-2

Carlo Ancelotti mellett Thibaut Courtois is nyilatkozott az Athletic Bilbao elleni Spanyol Szuperkupa döntő előestéjén. A belga hálóőr meccs előtti gondolatai:

“Egy újabb döntő lesz ez. Sok olyan játékosunk van a keretben, akik hozzá vannak szokva ahhoz, hogy döntőkben játsszanak, és remélem ez segít majd nekünk a győzelem megszerzésében. Olyan csapattal nézünk szembe, akik tavaly három döntőben is részt vettek, de hiszek benne, hogy az általunk képviselt minőséggel nyerni tudunk majd”.

Motiváció
“Tudjuk, hogy az edző motiválni fog minket holnap a meccs előtt. Mindenki tudja, hogy egy döntőben leszünk, meg akarjuk nyerni és nincs szükségünk ehhez extra motivációra, mert tudjuk, hogy egy trófeáért játszunk. Tavaly nem nyertünk semmit, és éhesek vagyunk a sikerre. Ez egy döntő lesz, ahol nem számít, hogy ki az ellenfél. A Bilbao megérdemelten jutott idáig, mi pedig készen állunk arra, hogy kiálljunk bárki ellen. A Bilbao egy erős és jó csapat, és nehéz meccs lesz. A stadion nagyon szép, a hangulat nagyszerű a madridistákkal, mi pedig reméljük, hogy örömet tudunk majd nekik szerezni”.

Kontrák
“Nem gondolom, hogy kontrázó csapat lennénk. Olyan csapat vagyunk, akik mindenre képesek. Ha arra van szükségünk, hogy tartsuk a labdát, akkor képesek vagyunk erre is. Az ellenféltől függ minden. Sokszor játsszuk ki hátulról a labdát, én is részt veszek benne és igyekszünk passzokkal előre haladni. Vannak aztán olyan meccsek is, amikor kicsit jobban kell védekeznünk, és ha eközben olyan játékosaink vannak elől, mint Vini, Rodrygo és Benzema, akkor megpróbálhatunk a kontrákra játszani. Minden csapat a saját erősségeire játszik; támadhatunk amikor szükség van rá, és védekezünk is, ha ezt kérik tőlünk”.

Védelmi vonal
“Elégedett vagyok négyükkel. Varane és Ramos a Real Madrid legendái, akik mindent megnyertek, hihetetlenek. Ők tovább álltak, de nagyszerű keretünk van, itt van Militao, Nacho és Alaba is. Nem kapunk sok gólt, és jól védekezünk. Magabiztosan játszom mindannyiukkal, megmutatják a pályán, hogy mennyire jók. Remélem holnap ismét jó védekezést tudunk majd hozni, ami győzelemhez segíthet majd minket”.

Fények a stadionban
“A fények gyengébbek, nem olyan tiszták itt a látási viszonyok, mint a spanyol bajnokságban. Más, és hozzá kell szokni”.

Hazard
“Jól dolgozik az edzéseken. Az edző döntésén múlik minden, és nincs most könnyű helyzetben. Az egyik szélen ott van Vini Jr., a másikon pedig több játékos is bevethető. Hazard megmutatta, hogy ő is a csapat része, és ha holnap játszania kell, akkor száz százalékot fog beleadni azért, hogy segítsen minket a győzelem megszerzésében”.

Vini Jr.
“Tehetséges és fiatal srác, aki önbizalommal és az évek múlásával fejlődni fog. Csak meg kell találnia a gólt, hogy mentálisan felszabaduljon. Nagyon jó képességekkel rendelkezik, és odateszi magát. A Barcelona ellen is eredményes volt, és az nem volt egy könnyű találat. Sokat segít nekünk, és mindenki örül annak, hogy győzelmekhez segíti a csapatot”.

Unai Simón
“Nagyszerű kapus, a válogatottban is. A holnapi meccs a kapusok csatája is lesz egyben, és remélem, hogy nyerni tudunk”.

Rögzített helyzetek
“A rögzített helyzetek létfontosságúak a fociban, egy szöglet után például gólt szerezhetsz és előnybe kerülhetsz. Idén egy kicsit változtattunk azon, ahogyan helyezkedünk a szabadrúgásoknál. A hazai meccsünkön az Athletic ellen szenvedtünk egy kicsit, de a második meccsen a San Mamés-ben nagyon jól végeztük a dolgunkat. Holnap összpontosítanunk kell és erősnek kell lennünk a rögzített helyzeteknél”.

Sok meccs ugyanazzal a csapattal szemben
“Minden meccs más, és a holnapi is más lehet majd ahhoz a két mérkőzéshez képest, amiket nemrég játszottunk ellenük. Az Elche elleni kupameccs is más lesz, mint az Elche elleni bajnoki. Mindig a soron következő összecsapásra összpontosítunk”.

Raúl García
“Hosszú ideje ismerem őt, és tartom a kapcsolatot vele és a családjával is. Időről-időre beszélgetünk. Holnap ismét látni fogom, és remélem, hogy megakadályozhatom őt abban, hogy gólt szerezzen”.

Célok
“A tavalyi szezon különleges volt, bár trófeák nélkül zártunk. Idén remélem, hogy tudunk majd trófeákat nyerni. Keményen dolgozok ezért, és fejlesztem a játékomat. Reméljük, hogy holnap megnyerhetjük a szezon első serlegét”.

Teljes menetrend