Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Courtois: „Én csak igyekszem azt csinálni, amit elvárnak tőlem”
2022-01-17 08:01 d.gergo realmadrid.com
Courtois: „Én csak igyekszem azt csinálni, amit elvárnak tőlem” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2022 JAN 16 (vasárnap) 19:30 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 0-2

A Real Madrid lett az idei Spanyol Szuperkupa győztese, egy olyan döntő után, aminek a hajrájában Thibaut Courtois egy büntetőt is hárítani tudott. A lefújás után a belga kapus és Lucas Vázquez is értékeltek:

Courtois: „Ha bemegy a büntető, a Bilbao kiharcolhatta volna a hosszabbítást”
„Ez a trófea a kemény munkánk eredménye. A Getafe elleni vereség után talán megkérdőjeleztek minket, de legyőztük a Valenciát, megnyertük a Clásico-t, és ma is győztünk. Így kell folytatnunk. Csütörtökön fontos meccsünk lesz a kupában az Elche ellen, és ott is szeretnénk eljutni a döntőig. Az Elche legyőzte most a Villarrealt, nehéz lesz legyőzni őket”.

A Bilbao értékelése
„Az Athletic egy kemény ellenfél, akik jól védekeznek. Szervezettebben játszottunk, és idővel az Athletic is belerázódott a meccsbe. Majdnem lőttünk egy öngólt, és aztán ott volt a büntető is. Úgy akartam vetődni, hogy a lábam ott maradjon, és a reflexeim elég jók voltak ahhoz, hogy ki tudjam védeni a lövést”.

Más meccs lett volna, ha bemegy a tizenegyes
„Ha értékesítették volna a büntetőt, akkor lett volna ott hét vagy nyolc nagyon feszült percünk. Tíz emberrel játszottunk, és nyomást gyakoroltak volna ránk, hogy kiharcolhassák a hosszabbítást. De jól jött ki végül a lépés. Örülünk a Szuperkupa győzelemnek, és reméljük lesznek még trófeáink”.

Florentino Pérez dicsérő szavai
„Nagyon köszönöm neki. Én csak igyekszem azt csinálni, amit elvárnak tőlem, és próbálom elégedetté tenni a madridistákat, ez jelenti a legtöbbet számomra. Próbálok továbbra is nyerni a csapattal”.

Lucas Vázquez: „Nincs megállás”
„Nagyon fontos volt megnyernünk ezt a trófeát. Továbbra is keményen kell dolgoznunk azért, hogy még többet nyerhessünk a szezon végeztével. A csapat jól játszott és nagyszerű munkát végzett. Az volt a terv, hogy domináljunk a labdabirtoklással, és ezt is tettük. Irányítottunk a meccset az elejétől a végéig. Tudtuk, hogy meg kell majd szenvednünk ezért a trófeáért, és Courtois védése nagyon fontos volt a büntetőnél. Mindenki boldog”.

„Nagyon jó keretünk van. Tudjuk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy serlegeket nyerjünk, és keményen fogunk dolgozni a továbbiakban is, hogy a csapat demonstrálni tudja, hogy milyen jó is. Minden edzőnek megvannak a maga módszerei. Jó szezont élvezünk eddig, és harcolni fogunk a végéig. A kupában egy újabb fontos meccs vár ránk csütörtökön, nincs megállás”

Kezdőcsapatban a döntőn
„Boldog vagyok, hogy lehetőségem van játszani egy ilyen meccsen. Remélhetőleg még sok döntőn részt vehetek. Tizenhárom serlegem van a csapattal, ez egy nagyon szép szám és csak tovább motivált arra, hogy még többet szerezzek”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend