Madridom.hu
Fórumajánló
Florentino Pérez: “Elégedettek és optimisták vagyunk”
2022-01-17 07:45 d.gergo realmadrid.com
Florentino Pérez: “Elégedettek és optimisták vagyunk” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2022 JAN 16 (vasárnap) 19:30 King Fahd Stadium, Riyadh, Szaúd Arábia 0-2

A Real Madrid elnöke is nyilatkozott a Bilbao elleni Spanyol Szuperkupa győzelmet követően!

“Olyan vagyok, mint bármelyik másik madridista. Nagyon örülök neki, hogy megnyertük a szezon első trófeáját, és hogy nagyon jól kezdtünk. Az új edzővel és új emberekkel megfordultak a dolgok, és nagyon örülünk”.

“Mindig meg akarunk nyerni mindent, már fiatal korunk óta ezt tanuljuk itt. A tavalyi év volt a hatvanadik, hogy a Real Madrid tagja vagyok, és ebben a győztes szellemben nevelkedtünk itt. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a szezon első trófeáját”.

Egy új kezdet
“Sokat jelent ez a trófea. Változtattunk néhány dolgon, és most egy új szakaszban vagyunk egy olyan edzővel, aki nagyon jól ismer minket. A védelemben is történt néhány változás, és eddig az eredmények nagyon jók voltak. Elégedettek és optimisták vagyunk, mert új irányba fordultunk”.

“Eddig jól alakulnak a dolgok számunkra. Így kell folytatnunk, ugyanilyen intenzitással, és nem szabad elbíznunk magunkat, mert azon nyomban megváltozik majd a helyzet. Nagyon elégedett vagyok mindazzal, amit a szezon során eddig elértünk”.

A döntő
“Ez egy tipikus Spanyol Szuperkupa meccs volt, két olyan csapat között, akik nyerni akartak. Szeretnék gratulálni az Athletic-nek is, mert jól játszottak”.

Santiago Bernabéu öröksége
“Olyan Real Madrid történelemből jövök, amit Santiago Bernabéu fémjelzett, és minden amit teszünk az annak érdekében van, hogy azon az úton tudjunk tovább haladni, amit ő mutatott nekünk”.

Marcelo
“Marcelo egy nagyszerű játékos, és egy Real Madrid legenda. Fiatalon, tizennyolc évesen érkezett a csapathoz, és világklasszis játékos vált belőle. Nagyon örülök neki, hogy ilyen ovációt kapott itt, ahol az emberek ennyire ismerik a focit és ahol ennyi madridista van”.

Courtois és Modric
“Nem akarok dicsekedni, de mindketten a világ legjobbjai a saját posztjukon. Nálunk van a legjobb kapus, és Modric olyan formában van, hogy ismét versenybe szállhat az Aranylabdáért”.

A Real Madrid státusza
“A Real Madrid egy világszerte híres klub, és akárhova is utazunk, mindig sok madridistával találkozunk. Ez nem miattam van, hanem a klub történelme miatt. A labdarúgás egy globális sport, és minket támogatnak a legjobban a világon. Boldogok vagyunk, mert továbbra is elégedetté tehetjük a szurkolóinkat”.

“Szeretném megragadni az alkalmat és megemlíteni, hogy hogyan bántak itt velünk mind a szervezők, mind pedig a Szövetség által. Minden varázslatos volt. Nagyszerű hét volt ez a spanyol labdarúgásnak, nemzetközi szinten elismerhette mindenki. Nagyon focis volt az atmoszféra egész héten. Meleg fogadtatásban volt részünk, és úgy játszhattunk itt, mintha otthon lettünk volna. Nem bánom, ha visszajövünk még. A helyi szurkolók kiválóak voltak”.

Büntetők
“Soha nem beszélek a játékvezetőkről. Ha megadták a büntetőket, akkor biztosan jogosak voltak”.

Teljes menetrend