Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Ennek a győzelemnek örültem idén eddig a legjobban”
2022-01-21 00:31 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Ennek a győzelemnek örültem idén eddig a legjobban” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Nyolcaddöntő 2022 JAN 20 (csütörtök) 19:00 Estadio Manuel Martínez Valero 1-2 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 0-0

Carlo Ancelotti csapata bejutott a Copa del Rey idei kiírásának legjobb nyolc egyesülete közé, a következő állomás a hamarosan megrendezésre kerülő negyeddöntő lesz. Az olasz szakember nyilatkozata az Elche elleni továbbjutást követően:

A csapat teljesítménye
“Nem volt csodálatos a teljesítményünk, de benne voltunk a játékban és irányítottunk. Mikor jött a hosszabbítás, arra kértem a játékosaimat, hogy hűtsék le magukat, maradjanak nyugodtak, mert harminc perc még előttünk van. Nem érdemeltük meg a kapott gólt, de végül az volt az, ami kihozta a keret karakterét”.

Harc a végsőkig
“Hazard és Isco megnyerték nekünk a meccset. Ezt ki kell emelnünk, mert jelentős tény. Mindketten több percet érdemeltek. A múlt az a múlt, most számíthatok rájuk és egy olyan keretre, amiben egy kicsit minden megvan. Karakteresek, soha nem adják fel, harcolnak a végsőkig minden viszontagság ellenére. Ennek a győzelemnek örültem idén eddig a legjobban”.

A cserék szerepe
“Tudtam, hogy kemény meccs lesz. Mondtam a játékosoknak a mérkőzés előtt, hogy hosszú párharc lehet majd ebből, és egy olyan csapat ellen fogunk játszani, akik igazán jól játszanak mostanában. Mindenre fel kellett készülnünk, a hibákra, kapott gólra, hosszabbításra… Reméltük, hogy a cserék löketet adnak majd nekünk a meccsen, és így is lett”.

Marcelo kiállítása
“Marcelo azt mondta nekem, hogy nem ért hozzá a játékoshoz, de trükkös helyzet volt. Nem néztem még vissza, de megbízom a kapitányomban. Trükkös dolog volt, mert ott volt Lucas Vázquez is, de el kell hinnem amit a játékosom mondott nekem. A játékvezető később érvénytelenítette az Elche második gólját egy egyértelmű szabálytalanság után, ilyen a bírói szakma”.

Marcelo teljesítménye
“A támadó harmadban aktívabb volt. Több helyzetünk volt, és benne volt két vagy három igazán jó támadásban. Veszélyt jelentett, mikor összejátszott Vinivel, és a védekezésben is jól teljesített. Csak egy hosszú labda volt, amiről lemaradt egy kicsit. Számíthatok rá, ez nem is kérdés”.

Mérkőzésnaptár
“Nonszensz a versenynaptárunk, és ezen változtatnunk kell. Remélem, hogy egyszer ráébrednek erre az illetékes szervezők is, és sikerül majd olyan meccsütemezést csinálniuk, ami fair minden résztvevő számára”.

Teljes menetrend