Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-02-04 08:18 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Az Athletic megérdemli a győzelmet, mert hihetetlen erőfeszítéseket tettek” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Negyeddöntő 2022 FEB 03 (csütörtök) 21:30 Nuevo San Mamés 1-0

A Real Madrid a legjobb nyolc között kiesett a Copa del Rey küzdelmeiből, az elődöntőbe egy utolsó perces góllal az Athletic Bilbao kvalifikált csütörtökön este. Carlo Ancelotti értékelése a lefújás után:

„Fáj, mert minden versenysorozatot meg akarunk nyerni, amiben részt veszünk. A Szuperkupát megnyertük, és jó formában vagyunk még további két tornára, és nem hiszem, hogy ennek a vereségnek lennének majd negatív következményei. Az a következmény, hogy erősebbek lettünk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy voltak hiányzóink. Vini beleadott mindent, amit csak tudott, de nagyon harcoltak ellene a pályán”.

Cserék
„Fáradtság miatt cseréltem be Camavingát Kroos helyére, és a Vini-Isco csere is fáradtság miatt jött… Volt még cserelehetőségünk, és azt terveztem, hogy a hosszabbításnál felhasználom majd őket, de sajnos az utolsó percben gólt lőttek, és nem volt időm pályára küldeni a többieket”.

Hazard, Bale és Jovic
„Nincs mit mondanom. Miért beszéltek Hazardról, Bale-ről és Jovicról? Miért nem kérdeztek Ceballosról vagy Carvajalról? Aki nem játszik, az biztosan büntetésben van, ugye? Nem csak ők hárman. Nincsen ebben semmi, olyan döntéseket hoztam amiknek nem voltak részesei ezek a játékosok, de ha őszinte akarok lenni, olyan játékosokról kéne beszélni, mint Ceballos vagy Valllejo, akik ott vannak a padon ugyanolyan minőséget képviselve, és egy percet sem játszottak”.

„Nem lepett meg a mérkőzés alakulása. Igaz, hogy az Athletic támadóbban játszott az első félidőben, de nem alakítottak ki sok helyzetet, mi pedig nagyon jól védekeztünk. A korábbi meccsekhez képest az volt a különbség, hogy nem tudtuk kihozni hátulról a labdát, mert nyomást gyakoroltak ránk. Túlságosan a széleken játszottunk. A félidőben beszéltünk arról, hogy jó lenne középen előre játszani a labdát, de nem jött össze úgy, ahogy szerettük volna”.

Nyomás
„Senki másnak nincsenek olyan képességei, mint Karimnak. Ő nagyon jól kiveszi a részét a labdabirtoklásból, és ugyanerre törekedtünk az Asensio, Isco és Rodrygo játékával is. Nem változtattunk az eredeti tervünkön, próbáltuk kijátszani a labdát hátulról, de nyomást gyakoroltak ránk ami megnehezítette a dolgunkat a tiszta helyzetek kialakításában. Nagyon előretolva játszottak, és megnehezítették a helyzetünket. Nagy szerepe volt ennek a meccs alakulásában”.

Az utolsó húsz perc
„Hetven perc elteltével a nyomás kicsit enyhült, és a meccs az irányításunk alatt volt. Ha hosszabbításra került volna a sor, akkor mi érkeztünk volna oda előnyösebb helyzetben, mert az Athletic nagyon kidolgozta magát, ami miatt jobb esélyünk lett volna a hosszabbításban. Sajnos lőttek egy gólt, mi pedig kiestünk”.

A szezon legrosszabb teljesítménye?
„Nem, egyáltalán nem. Nehéz volt, mert az Athletic ellen játszottunk, sé tudtuk előre, hogy kemény lesz. A bajnokságban nyertünk ellenük, de az is nehéz volt. Nagyon szoros mérkőzés volt ez is az utolsó percig, és az Athletic megérdemli a győzelmet, mert hihetetlen erőfeszítéseket tettek. De nem, nem gondolom hogy ez lett volna a szezon legrosszabb teljesítménye részünkről”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend