Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-02-19 08:42 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Vezetjük a tabellát, és szeretnénk is megtartani az előnyünket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 25. forduló 2022 FEB 19 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az Alavés elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt:

Létfontosságú időszak
„Jó szériában lévő csapat ellen játszunk majd, akik lendületesek és erős identitással rendelkeznek. Furcsa időszakban vagyunk, mert egy fájdalmas vereség után jövünk erre a meccsre, tisztában vagyunk azzal is, hogy nem teljesítettünk jól. Most erre a mérkőzésre kell összpontosítanunk, mert létfontosságú pillanatban vagyunk a bajnokságban. Vezetjük a tabellát, és szeretnénk is megtartani az előnyünket”.

Erősítések a nyáron
„Versenyképes keretem van, de a klub gondol a jövőre, és minden évben meg kell próbálni fejlődni. Erre fogunk törekedni jövőre mi is. Most egy felkészült keret áll a rendelkezésemre, akik készen állnak a bevetésre. Mindenki jó formában van, én pedig igyekszem a lehető legjobban végezni a munkámat, az adott meccsre megfelelő csapatokat összeállítva”.

Hiányoznak a gólok?
„Vizsgáljuk a problémát, és pontosabbnak kell lennünk, de visszatér a fő csatárunk Karim személyében, aki sok gólt lő és gólpasszokat is ad. A PSG ellen hirtelen került a csapatba, de most jól van, és segíteni fog nekünk a gólok tekintetében”.

Keret
„Az egész keret bevetésre kész, ami jó jel a szezon hajrájára fordulva. Mindenki készen áll a játékra, az én feladatom pedig az, hogy kiválasszak közülük tizenegy játékost. Az a kulcs, hogy mindenki jó formában legyen, onnantól kezdve pedig az én nehéz feladatom az, hogy kiválasszam a legjobbakat, és igyekszem is ezt tenni, amilyen jól csak tudom”.

Vereség a PSG ellen
„Beszéltem az elnökkel és más vezetőkkel is a klubon belül, és mindenki ugyanazt érzi, amit mi, hogy fájdalmas volt a vereség. Szerintem őszintén kezeljük, és nem álltunk jót magunkért, ez fáj a legjobban benne. Nem az eredmény a legnagyobb bánatunk, mert azt meg lehet fordítani. Az 1-0 nem olyan rossz, ez a legjobb talán a meccs alakulásában”.

Bajnokok Ligája
„Őszintének kell lennünk, nem játszottunk jól a PSG ellen. Általában remekül megy a labdakihozatal hátulról, de gyenge esténk volt aznap. Fejlődnünk kell, de nem aggódom túlságosan, mert ismerem a játékosok képességeit és személyiségét, és túl fogunk lendülni ezen”.

Hivatalos az Alavés elleni keret névsora

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Kritika
„Jogos a kritika mostanában, mert Párizsban gyengén játszottunk. Én vagyok a legnagyobb kritikus. Nem volt jó a megközelítésünk a meccsre, ezért pedig vállalom a felelősséget. A kritikának jogosnak kell lennie, azokat meg kell érteni, és tanulni kell belőlük. A kritika gyakran fair és elgondolkoztat engem, néha viszont csak butaság. A kritika nagyszerű dolog, és időnként üdvözlendő is”.

Nyomásgyakorlás
„Beszélgetünk erről az edzői stábbal. Dolgozunk rajta, nagyobb nyomást kell gyakorolnunk az ellenfeleinkre, hogy már feljebb megszerezzük a labdát, nem úgy mint mostanában. Volt pár jó eredményünk mélyebb felállással, és talán emiatt elfelejtettük, hogyan kell fent nyomást gyakorolni. Igyekszünk majd visszarázódni ebbe a következő mérkőzések során”.

Vini Jr.
„Ugyanaz a problémája, mint a csapatnak úgy általában, visszaesett a szintünk. Nagyon intenzív január van mögötte, de a következő három hétben kevesebb meccsünk lesz, és újra felfedezi majd a formáját”.

Morál
„A szerda egy nehéz nap volt, a csütörtök már jobb volt. Hiszek a csapatban, és holnap nyerni fogunk”.

Mendy és Casemiro sárgája a PSG ellen
„Nem éreztem úgy, hogy bármelyik egyértelmű sárga lett volna, de megtörtént. beszéltem a játékvezetővel is, ő úgy gondolta, hogy fair ítéletek születtek, mi pedig továbblépünk ezen”.

Megnyerni a Bajnokok Ligáját
„Sose mondtuk azt, hogy képesek vagyunk megnyerni, ellenben mindig azt mondjuk, hogy versenybe fogunk szállni érte. Versenyeztünk a PSG ellen is, annak ellenére hogy nagyon gyengén játszottunk a mezőny egyik legjobb csapata ellen. A következő meccsen is ringbe szállunk”.

Mbappé
„Sok problémát okozott nekünk, most pedig van három hetünk arra, hogy kitaláljuk hogyan állítjuk majd meg őt a visszavágón”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend