Madridom.hu
Fórumajánló
Kérdésessé vált Raúl vezetői képessége
2022-02-22 10:57 ___Samy___ as.com
Kérdésessé vált Raúl vezetői képessége Utánpótlás

Raúl Gonzalez csapata, a Real Madrid Castilla szabadesésben van, január 8. óta nem nyertek mérkőzést és a spanyol harmadosztály kieső helyéhez közel tanyázik.

A spanyol támadónak előkelő karrierje volt a Santiago Bernabéuban 550 mérkőzéssel a klub színeiben. Raúl a klub egyik legendája, aki többek között 6 bajnoki címet és 3 Bajnokok Ligáját nyert a klub színeiben.

2015-ben szögre akasztotta a stoplist a New York Cosmosnál eltöltött egy szezont követően, majd az edző pálya felé vette az irányt és került a Real Madrid Castilla kispadjára. Sokak szerint ez volt az első lépés Florentino Pérez mesteri tervében, hogy egy napon majd Raúl veszi át a Real Madrid felnőtt csapatának az irányítását.

A Castilla kispadja

A jelenlegi idény Raúl számára a harmadik a Castillával. Az első szezonjában a csapat a 7. helyen végzett, tavaly pedig nem sikerült feljutniuk a másodosztályba, miután a rájátszás utolsó szakaszában botlottak el.

Nagy reményekkel várták a 2021/22-es idényt, de mióta Raúl átvette a Castillát, most először kérdőjelezik meg az edző képességét. A Castilla jelenleg a spanyol harmadosztály 15. helyén áll, mindössze egy hellyel a kiesőzóna fölött, ráadásul a csapat január 8. óta nem tudott nyerni.

Raúlt potenciális edzőként emlegették a Real Madrid kispadjára, mikor Zinedine Zidane a távozásra készült, viszont a vezetőség akkor úgy érezte, hogy a spanyol legendának még több tapasztalatra van szüksége edzőként, így Carlo Ancelotti ült le Zidane után. Számos madridista számára nem lehet kérdés, hogy Raúl majd elfoglalja a felnőtt csapat kispadját, de edzői pályafutása során először ez kérdőjelessé vált látva a Castilla idei teljesítményét.

Teljes menetrend