Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Nem fogunk kockáztatni, Benzema nem játszik a Barcelona ellen”
2022-03-19 12:11 d.gergo realmadrid.commarca.com
Ancelotti: „Nem fogunk kockáztatni, Benzema nem játszik a Barcelona ellen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 29. forduló 2022 MÁR 20 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-4

A Real Madrid holnap este az FC Barcelona egyesületét fogadja a Santiago Bernabéu stadionban a spanyol bajnokság 29. játéknapján. Carlo Ancelotti mérkőzés előtti nyilatkozata:

Hiányzók
„Benzema és Mendy nem tud holnap játszani, most maradnak és jövő héten velünk együtt dolgoznak majd. Benzema nem érezte jól magát és nem edzett a csapattal. Nem komoly a dolog, de nem vállalunk kockázatot. Kitaláltam már, hogy ki játszik majd elől, de nem fogom most elmondani”.

Benzema kiesése
„Képesek vagyunk nyerni Benzema nélkül. Nagyon fontos játékos a csapat számára, de ez mindig csapatmunka. Folytatnunk kell a munkát, és más megoldásokat kell keresnünk a hiányában. Nem aggasztanak a sérülései, 34 éves, és néha megsérül az ember. Nagyon gyorsan felépült eddig mindig, és amikor visszatért, akkor különbséget tudott teremteni a javunkra. Most lesz két hetünk dolgozni vele, lesz ideje felépülni és frissebben visszatérni”.

Stratégia
„A lehető legjobban kell majd játszanunk. Sokat megkövetel egy ilyen meccs, igazán különleges párharc. A legjobb formánkat kell nyújtanunk, de jól dolgoztunk az elmúlt napokban, és magabiztosan várjuk a holnapot. Pont olyan meccs lesz ez, mint a PSG elleni, és sok dologra oda kell figyelnünk. Nem szabad azt gondolnunk, hogy ha egyvalamit jól csinálunk, akkor nyerni fogunk. Jól kell védekeznünk és nyomást kell gyakorolnunk, járatnunk kell a labdát.”.

Stílus
„A játékstílusunk a pályán lévő játékosok karakterisztikájától függ, semmit nem zárok ki. Mindig olyan stílust igyekszek játszatni, amiben a játékosok is komfortosan érzik magukat. Nem fogok ráerőltetni egy posztot egy játékosra, ha nem érzi ott jól magát. Nagyon jó képességekkel rendelkező keretem van, ezért bármit meg tudok itt csinálni, ami a stílust illeti”.

Bajnoki cím
„Ha nyerünk, akkor három ponttal közelebb kerülünk a bajnokság megnyeréséhez. Ha döntetlent játszunk, akkor egy pontot szerzünk, ha kikapunk, akkor egyet sem. De minden csapat harcolni fog az utolsó fordulóig”.

Xavi
„A Barca nagyon jól teljesít. A csapat identitása nem változott. A Barcelona elég világos játékstílussal rendelkezik, és Xavi meg is testesíti ezt a stílust. A csapat sokat fejlődött, és jó szériában vannak éppen. Szerintem nagyon jól teljesítenek Xavi irányításával”.

Bale
„Ő is a bevethető alternatívák között van. Ott van Mariano és Jovic is, és Isco is játszik alkalmanként hamis kilencesként. Sok lehetőségünk van ezzel a kerettel, én pedig azt választom, ami szerintem a legjobb lesz erre a meccsre. Egyértelmű, hogy vannak akik többet akarnak játszani. Az edzéseken sem ő, sem Hazard nem okozott nekem csalódást, mindig odateszik magukat, és elégedett vagyok velük. Nem játszottak sokat, mert másokra esett a választásom, és nyilvánvaló, hogy a hozzájuk hasonló játékosok fontosabb szerepet szeretnének kapni”.

Kapcsolata a játékosokkal
„A mézeshetek folytatódnak. Továbbra is jó a hangulat, és szerintem mindenki tisztel engem. Igaz, hogy akik nem játszanak annyit, azok többet szenvednek emiatt, de ami az emberi részét illeti, szerintem még mindig jó kapcsolatot ápolok mindenkivel. Az a munkám, hogy döntéseket hozzak, ez pedig hatással van a játékosokra, de nincs emögött semmi személyes érzelem. Mindenki nagyon profin viselkedik”.

Nacho, mint kapitány
„Nagyon kiegyensúlyozott ember. Jól ismeri a pozícióját ebben a keretben, ezért tudja jól, hogy nem számít mennyit játszik. Mindig fenntartja ezt a kiegyensúlyozottságot, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtja, amikor pályára lép. Nagyon profin viselkedik”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend