Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Nagyon fájdalmas ez a vereség”
2022-03-21 07:55 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Nagyon fájdalmas ez a vereség” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 29. forduló 2022 MÁR 20 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-4

A fájdalmas, és már-már indokolatlanul nagy különbséggel elbukott El Clásico után Carlo Ancelotti így értékelte az este történéseit:

Elrontott stratégia
„Modric azért játszott 10-es poszton, hogy ezzel segíteni tudjuk a labdakihozatalt hátulról, és területet találjunk elől a Rodrygo-Vini-Valverde hármasnak. Nem működött a felállás. Nem állítottam össze jól a csapatot a győzelemhez. A Barca jobb volt nálunk, és megérdemelték a győzelmet, ezt nem nehéz elfogadnom. A játékosok készen álltak a meccsre, ahogy mindig az ilyen mérkőzések előtt. Egyszerűen csak nem jött ki a lépés és a stratégia számunkra”.

Fájdalmas vereség
„Nem raktam össze jól a csapatot. Néha eltalálja az ember, néha nem, most pedig nem sikerült, de nem fogok nagyobb dolgot keríteni belőle, mint ami. Keményen üt ez a vereség, mert tudjuk, hogy milyen fontos egy Barcelona elleni mérkőzés, főleg a szurkolók számára”.

Előny a tabellán
„Nagyon sajnáljuk ezt a teljesítményt, de folytatnunk kell a munkát, és a következő két hétre kell összpontosítanunk, keményen kell dolgoznunk. Nyugodtnak kell maradnunk, és nem szabad elveszítenünk a fejünket. Nagyon fájdalmas ez a vereség, de emlékeznünk kell arra is, hogy a tabellán kilenc pont előnyünk van a második helyezett előtt”.

Sérültek visszatérése
„Kiegyensúlyozottnak kell maradnunk. A most következő szünet jól fog jönni nekünk. Karim és Mendy visszatérhet. Van időnk feldolgozni ezt a vereséget. Fájdalmas volt, de összpontosítanunk kell”.

Nacho: „Ez volt az egyik leggyengébb teljesítményünk idén”

A meccs lefújása után Nacho is nyilatkozott.

A szurkolók
„A szurkolók nagyon jók voltak, még a vereség ellenére is. Tisztában vannak vele, hogy nem volt jó esténk, és senki nem tudja, hogy mit hoz majd a következő néhány hónap, de a következő két hétben pihenni tudunk és felkészülni arra, hogy a következő meccsünket megnyerjük. Előnyünk van a tabellán, de arra kell koncentrálnunk, hogy megnyerjük az összes meccsünket. Nem hiszem, hogy ez a vereség hatással lesz a csapatra, rossz volt a felállás, egyszer elronthatom, de ritka hogy ez kétszer is megtörténjen”.

„Nem gondolhatjuk azt, hogy azért veszítettünk, mert Karim nem játszott. Ott siklott félre a dolog, hogy eléggé elől próbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, ők pedig nagyon jól hozták ki a labdát hátulról. Az első góljuk után aztán még nehezebb volt visszaszerezni a labdát. Erősen kezdtünk, de aztán szenvedtünk. Vállaltunk pár kockázatot hátul, és összességében szenvedtünk”.

Aubameyang belépője Kroos ellen
„Nem tudom, nem értem, de nem is akarok belemenni, mert az már a kifogások keresése lenne, amit nem akarok megtenni. Nem játszottunk jól, nagyon gyenge stratégiával küldtem ki a csapatot. De most lesz időnk energiát gyűjteni, és felkészülni arra, hogy a szezon következő hónapjaiban trófeákat emelhessünk fel”.

A csapat összesített teljesítménye
„Értékelnünk kell a jelenlegi helyzetünket, szerintem a szezon kezdetén mind aláírtuk volna, ha március 20-án kilenc ponttal vezetjük a tabellát, és ott vagyunk a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Fáj ez a vereség, és nagyon sajnálom, nagyon szomorú vagyok miatta. De kiegyensúlyozottnak kell lennem, és lehetek is, hála a kilenc pontos előnyünknek és a pozíciónknak a Bajnokok Ligájában”.

Bale
„Nem érezte jól magát tegnap az edzés után. Ma reggel próbálkozott, de nem állt készen a játékra. Most csatlakozni fog a válogatotthoz, ők pedig majd döntenek arról, hogy játszik-e velük, vagy nem”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend