Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-03-28 13:51 ___Samy___ marca.com
Hazard már látja a fényt az alagút végén Sérülések, eltiltások

Eden Hazard a 2019-es érkezése óta átlagosan alig több, mint 20 mérkőzésen lépett pályára egy idény alatt a Real Madridnál.

A 31 éves játékos a 2019/20-as szezonban 22 meccsen lépett pályára (a lehetséges mérkőzések 43%-a), a 20/21-es idényben 20 mérkőzésen (40%) és a jelenlegi idényben pedig 22 találkozónál jár.

A belga támadó most várhatóan egy hónapig lesz harcképtelen, noha most nem egy újabb sérülése miatt, hanem a szárkapocscsontján található rögzítő elemek eltávolítása miatt, ami egy újabb műtétet jelent. Ez lesz Hazard utolsó kísérlete, hogy kijusson abból a gödörből, amibe még a 2019-es érkezése során került bele.

Madridi karrierje során eddig összesen 14 sérülése volt, amik miatt összességében 529 napot töltött a partvonalon kívül. 3 éve azért érkezett a Chelseatől, hogy Cristiano Ronaldo után ő vezesse a Real Madrid támadósorát, azonban ez soha nem történt meg, Hazard pedig szeretne ezen változtatni.

Korai sérülések

Hazard erőnléte már azóta ad aggodalomra okot, mióta megérkezett a spanyol fővárosba. Már az első idényének első hónapját ki kellett hagynia izomproblémák miatt. Fokozatosan dolgozott, sikerült utolérnie a csapattársait, formába lendült, mígnem a PSG elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen bokasérülést nem szenvedett.

Először 82 napig volt harcképtelen, majd úgy döntött egy rövid visszatérést követően, hogy megműtteti a bokáját, ami miatt még további 105 napig volt a sérültek listáján.

Még több sérülés

A 2020/21-es szezonban Hazard összesen hétszer sérült meg, amiből hat izomsérülés volt. Ez pedig megakadályozta abban a belga játékost, hogy ismét formába tudjon lendülni.

Ez egy újabb frusztráló idény volt Hazard számára, akinek ráadásul még a 2020-as Európa-bajnokságon is kijutott az izomproblémákból, és nem lehetett ott a negyeddöntőben a későbbi bajnok, Olaszország ellen.

Nincs sérülés, de formán kívül

Eden Hazardnak a jelenlegi idényben csupán csak 26 napot kellett kihagynia, viszont ez nem volt elegendő ahhoz, hogy visszakerüljön a kezdőcsapatba. Azon a 22 találkozón, amiken pályára lépett, egyaránt csalódást keltő volt a játéka, Vinícius berobbanása pedig a kispadra száműzte a belga támadót.

Ezt a helyzetet Hazard nem hajlandó elfogadni, így ez az operáció egy utolsó próbálkozás, hogy visszaszerezze azt a formáját, ami korábban még a Chelseanél megvolt neki.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend