Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-03-30 12:20 ___Samy___ marca.com
Valverde és Camavinga helyet követelnek maguknak a kezdőben Egyéb hírek

A klubfutball egy újabb válogatott szünet miatt egy ideig szünetelt, a Real Madrid szurkolói pedig most azok felé tekintenek, akik jó teljesítménnyel rukkoltak elő ez idő alatt.

A rivaldafénybe egyértelműen Gareth Bale került, aki duplázni tudott az osztrákok ellen, ezzel még egy lépéssel közelebb hozta a walesi válogatottat a világbajnoksághoz. Egyetlen meccs, amelyre a walesi támadó hónapok óta készült Valdebebasban, miközben a klubcsapatában csak 77 percet töltött a pályán.

A Bale ügy már lezártnak tekintendő Madridban, a játékos szerződése június 30-án lejár, és nem lesz meghosszabbítva. Azonban a válogatott szünet optimizmusra adott okot a szurkolóknak, akik már alig várják, hogy szeretett csapatukat újra láthassák játszani szombaton a Balaidosban, és különösen a Chelsea ellen jövőhéten.

A Real Madrid úgy néz ki, hogy teljes kerettel neki tud vágni ennek a két mérkőzésnek, hiszen Benzema és Mendy várhatóan a héten felépülnek. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába egészséges mindenki, Ancelotti csak a keret egy bizonyos részét hajlandó használni.

Közülük ketten is tündökölni tudtak a válogatott szünet első mérkőzése során; ők Fede Valverde és Eduardo Camavinga. Jelenleg ők ketten veszélyeztetik leginkább a CKM alkotta (Casemiro, Kroos, Modric) középpálya létezését, és remélik, hogy a hátra lévő nagy meccseken ők lesznek a kezdők.

Azonban érdemes megjegyezni, hogy a fent említett két játékos nagy frissességet és energiát tud adni a csapat számára a kispadról beállva is, míg az olyan játékosok, mint Isco és Ceballos, nem képesek erre. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a PSG elleni mérkőzésen mindketten a pályán voltak, ami ebben az idényben a Real Madrid legjobb mérkőzése volt, kollektíven nagyszerűen játszott mindenki. Fede és Cama jelenléte döntő fontosságú volt a párizsiak visszaszorításában a második játékrészben.

Valverde, Uruguay vezére

Mindössze 23 évesen nagy felelősséggel büszkélkedhet a Real Madrid játékosa az uruguayi keretben, főleg ha megnézzük, milyen játékosok állnak a rendelkezésére a kétszeres világbajnok csapat számára. Valverde helye a válogatottban megkérdőjelezhetetlen, a feladatköre alapján pedig sokkal közelebb játszik a pálya közepéhez, mint Madridban, ahol előszeretettel helyezik őt ki a jobb oldalra.

A válogatott számára Fede a mozgatórugó, alapvető és érinthetetlen egy olyan csapatban, amely már kijutott a katari világbajnokságra. A csapatra gyakorolt hatása miatt kiérdemelte a „Sólyom” becenevet.

Camavinga bal lába

Eközben Camavinga szintén megmutatta mire képes. A franciák U21-es csapatában bebizonyosodott, hogy bizony a Real Madrid játékosa kinőtte már ezt a szintet. Pénteken, a feröeriek ellen megmutatta milyen jó az a balos. Hasonló gólt szerzett, mint a spanyol bajnokságban, a Real Sociedad ellen a Bernabéuban.

Az első idényében a Real Madridnál, a fiatal kora ellenére már 28 mérkőzésen lépett pályára, sok pedig bizonyítékul szolgált arra, hogy egy olyan játékosról van szó, akit ha jól menedzselnek, nagyon fontos középpályássá nőheti ki magát. Ebben a tekintetben Valverde már egy jó pár évvel előtte jár, miközben mindketten a CKM diktatúra ellen harcolnak.

Mindenesetre mindketten folyamatosan bizonyítják azt, hogy Ancelotti nyugodtan nyúlhat hozzájuk, hogy ha friss tüdőre és friss lábakra van szüksége a csapatnak. Ha az olasz edző azt szeretné, hogy megváltozzon a a középpálya megszokott ritmusa, esetenként egydimenziós jellege, akkor bátran beküldheti Valverdét és Camavingát is.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend