Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Három nagyon fontos pontot szereztünk”
2022-04-03 08:01 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Három nagyon fontos pontot szereztünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2022 ÁPR 02 (szombat) 18:30 Estadio Municipal de Balaídos 1-2

A Celta Vigo ellen aratott létfontosságú győzelem után Thibaut Courtois és Fede Valverde is nyilatkozott.

Courtois: “Átjátszották a középpályát és domináltak, de végül behúztuk”
“Nagyon fontos három pontot szereztünk. A Celta ellen a saját pályájukon mindig nehéz a játék. Mindegyik meccs kemény volt, amit itt játszottam. Azt nem tudom, hogy megérdemelt-e a győzelem, az első félidőben volt pár jó védésem. Aztán sikerült betörnünk az ő területükre, és kaptunk három büntetőt. Mind a három jogos volt, ennyit tudok hozzáfűzni”.

“A Celta nagyon jól járatja a labdát, és nagy intenzitással játszanak. Az első félidőben nem gyakoroltunk rájuk elég nyomást. Átjátszották a középpályát és domináltak, de végül behúztuk. Három nagyon fontos pontot szereztünk. Szerdán a Bajnokok Ligájában játszunk, és folytatnunk kell a munkát”.

A büntetőkről
“Az első és a második büntető előtti esetet láttam, a harmadikat nehéz volt látni a kapuból, de ha kitették a lábukat, akkor nincs miről beszélni. Ellenünk is fújtak már hasonló tizenegyeseket. Hosszú ideje ez az első alkalom, hogy három büntetőt is kaptunk egy meccsen”.

Aspas leshelyzete
“Kapura fejelték a labdát, én kapufára toltam, Iago pedig lesen állt és megakadályozta Alabát a tisztázásban, ez pedig így les. Ő is megértette, és nincsen ezzel probléma”.

Bajnokok Ligája
“Jó formában érkezünk a szerdai meccsre. Az egészen más lesz, többet kell majd beleadnunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy visszaessen az intenzitásunk, mert tudjuk hogyan kell játszanunk”.

Valverde: “Nehéz ezen a helyen nyerni”
“Nagyon örülünk. Tudtunk előre, hogy nehéz lesz a dolgunk, a Celta egy nagyon kemény ellenfél, a stadionjuk pedig egy nehéz helyszín. Nem egyszerű itt nyerni. Most ki kell ezt élveznünk, és ki kell pihennünk magunkat a Chelsea elleni meccs előtt”.

“Tudtuk, hogy a Celta nagyon jól játszik a középpályán, és hogy meg kell majd dolgoznunk ott a labdáért. Sok helyzetet alakítottunk ki amiből aztán nem sikerült gólt lőnünk, de a büntetőkből eredményesek tudtunk lenni, és megnyertük a meccset – ez a legfontosabb”.

Courtois és Benzema
“Nagyon fontosak számunkra. Általában az ellenfeleink nem jutnak ennyire közel a kapuhoz, és nincs sok dolga Thibaut-nak, de nagyszerű hogy velünk van, mert fenomenális játékos és nagyszerű srác. Karim is megmutatja ezt folyamatosan. Klasszis és bátor, mint minden nagyszerű játékos. Nem rejtőzik el akkor sem, ha épp nem jönnek össze a dolgok”.

Saját formája
“Hogy őszinte legyek, egy kicsit fáradt vagyok a sok utazás miatt, hosszú volt mindegyik, több óra, és néha így nehéz rendesen aludni. De készen állok arra, ami előttünk áll, és arra, hogy kiharcoljam a helyemet a kezdőcsapatban. Úgy érzem, hogy mentálisan és erőnlétileg is készen állok arra, hogy megmutassam Madridban, hogy ki is vagyok”.

Chelsea
“A tavalyi év után ez egy jó lehetőség számunkra a bosszúra. Megvan a játékosállományunk és a motivációnk is ahhoz, hogy elérjük a célunkat”.