Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Előnyben vagyunk, de a párharc még mindig nagyon nyitott”
2022-04-07 08:21 d.gergo
Ancelotti: “Előnyben vagyunk, de a párharc még mindig nagyon nyitott” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, első mérkőzés 2022 ÁPR 06 (szerda) 21:00 Stamford Bridge 1-3

Carlo Ancelotti nyilatkozata a Chelsea elleni idegenbeli győzelem után:

“Jól érzem magam, korábban is jól voltam, gyakorlatilag nem is voltak tüneteim. Egy hétig voltam távol a csapattól, és fantasztikus formában lévő gárdát találtam, mikor visszatértem. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, bátrak voltunk és megmutattuk a személyiségünket. Mi voltunk a jobb csapat, de még hátravan egy mérkőzés, és bármi megtörténhet”.

“Most tartunk a párharc felénél, és szeretnénk ugyanilyen teljesítményt nyújtani a visszavágón is. Előnyt adtunk most magunknak egy jó játékterv segítségével, ennyi az egész. Előnyben vagyunk, de a párharc még mindig nagyon nyitott. A Chelsea-nek most előnyös, hogy az idegenben lőtt góloknak már nincs nagyobb súlya”.

Kulcs a győzelemhez
“A legfontosabb elem a játékosok által mutatott bátorság volt. Az is kulcs volt, hogy igazán jól játszottuk ki a labdát hátulról, és kerestük a lehetőségeket a vonalak közti játékra. VIni Jr. és Benzema segítségével támadtunk, kiválóan játszottak össze. Ha így játszik a csapat, képesek vagyunk bárkivel versenybe szállni”.

Benzema dicsérete
“Olyan ő, mint egy jó bor. Minden nap egyre jobb lesz, és úgy érzem, hogy minden nap egyre fontosabb tagja a csapatnak, és egyre inkább vezérré válik. Ez jelenti a különbséget. Erős személyisége van, és tisztában van azzal, hogy fontos játékos. Igazi példakép lehet mindenki számára, ahogyan így odafigyel magára. Összetett játékos, sok gólt szerez és a futásaival és a mezőnyjátékával is segíti a csapatot, amikor nálunk van a labda. Igazi veszélyt jelent a tizenhatoson belül. Nagyon elégedettek vagyunk vele, és szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk”.

Taktika
“Ugyanabban a rendszerben játszottunk, de Valverdét beraktam a csapatba, hogy kicsit meg tudjuk fogni a Chelsea bal szélét. Nagyon jól teljesített. Minden Azpilicueta pozícióján múlt. Ha hátul maradt, akkor Valverde előrébb ment. Szoktam beszélgetni a játékosokkal a fociról, és értem, hogy mit gondolnak és mit szeretnének. Aztán meghozom a döntéseimet, amiknél néha igazam lesz, néha nem”.

Chelsea
“Nagyszerű csapat remek játékosokkal. Sok szép emlékem van az itt eltöltött időmből, és még mindig úgy gondolom, hogy nehéz lesz a visszavágó. Összpontosítanunk kell, csak így vághatunk majd neki. Mindig a szívemben lesz a Chelsea, Európa egyik legjobb csapata, ezt meg is mutatták az elmúlt évek során”.

Cserék
“Valverde és Karim fáradtak voltak, ezért hoztam le őket. Militao kapott egy ütést a csípőjére az első félidőben, aztán a térde is kiment. Semmi komoly, de nem tudta befejezni a meccset”.

Courtois kifütyülése
“A Chelsea szurkolóinak megvan a véleménye. Ott voltam én is. Néha az ilyen fogadtatás azt jelenti, hogy a játékosok nagy tiszteletet kapnak a minőségük miatt. Az a fontos, hogy ez ne legyen az emberre hatással, és ezt láttuk ma Courtois esetében”.

Az edző munkája
“A kétség a munka része, sokszor megkérdőjelezik a munkádat. Az edző felelős a vereségekért, míg a játékosoké az érdem a győzelem esetén. Így működik a labdarúgás”.

Teljes menetrend