Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Meg kell tartanunk a lendületünket, nyernünk kell a Levante ellen”
2022-05-11 16:22 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Meg kell tartanunk a lendületünket, nyernünk kell a Levante ellen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2022 MÁJ 12 (csütörtök) 21:30 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Levante elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt:

Lendület
“Jól kell játszanunk ezen a meccsen. Meg kell tartanunk a lendületünket, és meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. Ezen a héten a Levante elleni meccsre készültünk. Szüksége lesz a percekre azoknak, akik nem játszottak az Atlético ellen.

Készülés a döntőre
“Vasárnap lesz még egy meccsünk a mostani után, a döntőre nem készülünk egyelőre. Arra törekedünk, hogy minden játékos száz százalékos legyen, hogy a Betis elleni meccsre rendben legyenek”.

Courtois és Benzema visszatérése
“Az olyan játékosok, mint Courtois és Benzema, akik nem léptek pályára az Atlético ellen, most visszatérnek az akcióba”.

Vini Jr. posztja
“Vini jól játszik a bal szélen, nagyon jól teljesített. Fejlődhet még a mozgása labda nélkül, és jobban kihasználhatja a lendületét, nem csak egy-az-egy elleni párharcoknál, hanem futás során is”.

Pintus munkája
“Antonio egy top szakember, az egyik legjobb akivel valaha együtt dolgoztam. Nagyon tapasztalt az ilyesmi meccsekre történő felkészítésben. Az edzéseken kombináltuk az erőnléti munkát a taktikai és technikai munkával. Barátságos viszony van köztünk, ő pedig egy alázatos és top szakember. A játékosok nagyon megbíznak benne, ő pedig odafigyel a finom részletekre”.

A bajnokság értékelése
“Fantasztikus bajnoki szezonunk volt, és igazán megérdemelte a csapat az elért eredményeket, mert meggyőzőbbek és hatékonyabbak voltunk, mint az ellenfeleink. Jól kezdtük az idényt, és csak két nehezebb periódusunk volt. Mindig versenyben voltunk és keményen harcoltunk, senki nem mondhatja hogy nem érdemeltük meg. Nincs olyan, hogy “ha” vagy “de” ebben a bajnokságban”.

Hivatalos a Levante elleni keret névsora

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Nyári igazolások
“Nem helyes a Madrid igazolásairól beszélni. A holnapi mérkőzésről szeretnék beszélni, erre összpontosítunk és nem arról kéne beszélnünk, hogy kik a Real Madrid lehetséges igazolásai. Nem szeretek erről a témáról beszélni. Haaland egy top játékos, és a City egy nagyszerű klub. Én boldog vagyok a keretemmel, akik egy újabb Bajnokok Ligája döntőhöz vittek engem. Lesz majd időnk beszélni erről később, most nem szeretném kommentálni. Az a célom, hogy jól fejezzem be a szezont, és egy döntő is vár ránk. Nem most van itt ennek az ideje”.

Pihentetés
“Ha elveszítjük a versenyképességünket, akkor nem fogunk jól teljesíteni a Bajnokok Ligájában. Menedzselnünk kell a játékosok kimerültségét, és ki kell hoznunk a lehető legtöbbet a rendelkezésre álló időnkből, hogy 100%-ig fit legyen mindenki. Az Atlético ellen megvariáltam a csapatot. A szezon folyamán arról beszéltünk, hogy nem rotáltunk, most pedig hogy igen, senki se elégedett vele. Most van itt az ideje annak, hogy mindenki kapjon játékidőt, hogy 28-án a lehető legjobb formánkban lehessünk”.

Alessio Lisci, a Levante vezetőedzője
“A Levante fejlődött, mióta ő átvette a csapatot. Sok pontot gyűjtöttek, karakteresen és bátran játszanak”.

Rodrygo
“Csak az időn múlik minden nála. Nagyon tehetséges, intelligens és alázatos játékos, aki idővel egyre jobb lesz. Nagyon fontos meccseken tudta idén a különbséget jelenteni. Csak várnia kell egy kicsit, nem tudom mennyit. Én egyszerűen csak szerencsés vagyok, hogy egy ilyen játékosom lehet, mint ő”.

A szurkolók izgatottsága
“Senki nem gondolta, hogy a Real Madrid ott lesz a Bajnokok Ligája döntőjében. Ez izgatottságot generál a szurkolókban is”.

Liverpool
“Jól ismerem a Liverpool csapatát, sokszor összecsaptunk már. Ők is jól ismerik a Real Madridot, és tisztában vannak azzal, hogy hogyan menedzselem a csapatot. Jól fogunk felkészülni, és a lehető legnyugodtabban”.

Teljes menetrend