Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Vinicius és Benzema fantasztikusak voltak ma este”
2022-05-13 10:48 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Vinicius és Benzema fantasztikusak voltak ma este” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2022 MÁJ 12 (csütörtök) 21:30 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az idei év utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzése után:

Kieső Levante
“Mielőtt elkezdeném a sajtótájékoztatót, hadd mondjam el, milyen szomorú nap ez a Levante számára, és szeretném támogatásomról biztosítani az edzőjüket, a klubot és a szurkolóikat. Szomorú nap ez a mai, de biztos vagyok benne, hogy hamar visszatérnek majd az első osztályba”.

Vini-Benzema páros
“Vinicius és Benzema fantasztikusak voltak ma este, és úgy az egész szezon során is. Ez a jó csapatmunka gyümölcse. Jól megértik egymást, és az idő igazán segítségükre volt abban, hogy összehangolódjanak”.

Intenzitás és elkötelezettség
“Jó formában vagyunk, és az önbecsülésünk is nőtt. Az a kihívásunk most, hogy úgy értünk a szezon végéhez, hogy a bajnokságot már megnyertük. Tudjuk, hogy van még hátra feladat. Továbbra is intenzíven és elkötelezetten kell játszanunk. A csapat nagyon jó jeleket mutat, keményen dolgoztak a pályán”.

Felállás a Bajnokok Ligájában
“4-3-3-at játszunk, amiről tudunk váltan 4-4-2-re. Nincsen egy definiált rendszer. Nyomást kell gyakorolnunk a védekező középpályásra, ezt tettük a City ellen is. 4-3-3-al kezdtünk, aztán Modric-ot megkértem, hogy kövesse Rodri-t, és végül 4-4-1-1-ben játszottunk. Az elképzelés nem nagyon változik, de minden attól függ, hogy ki az ellenfél és hogyan akarunk védekezni ellenük”.

Courtois és Lunin
“Luni fog játszani a Cádiz ellen, a Betis elleni meccsen pedig Courtois fog majd kezdeni”.

Ancelotti lenne Európa legjobb edzője?
“Nagyon nehéz ezt megválaszolni. Nem szeretek magamra szavazni, legyen ez más emberek feladata. Pályafutásom egy boldog pillanatát élvezem, és remélem, hogy ez sokáig ki tud tartani. Egy hatalmas, nagyon világos de nehéz cél lebeg előttünk, és minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni. Nagyon jó edzők vannak Európában”.

Valverde
“Megmutatja a pályán, hogy milyen képességei vannak. A mai teljesítménye sem volt másképp, és amikor lehetősége adódik, akkor lőnie kell, mert nagyon jól tudja eltalálni a labdákat. A fizikai adottságai és a labda felé mutatott közvetlensége nagyon szokatlanok egy középső középpályáshoz mérten”.

A Liverpool ellen Rodrygo vagy Valverde fog játszani?
“Mindketten játszani fognak a döntőben”.

Teljes menetrend