Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Jó formában akarunk érkezni a szurkolóinkhoz”
2022-05-19 15:00 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Jó formában akarunk érkezni a szurkolóinkhoz” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 38. forduló 2022 MÁJ 20 (péntek) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-0

A spanyol bajnokság utolsó játéknapján a bajnok Real Madrid a Real Betis egyesületét fogadja a Santiago Bernabéu stadionban. Carlo Ancelotti meccs előtti sajtótájékoztatója:

“Jó érzések vannak bennünk, mert szeretnénk megfelelően elbúcsúzni a szurkolóinktól az utolsó fordulóban. Nagyon különleges szezonunk volt, jól teljesítettünk és a szurkolók is segítettek nekünk. A bajnokságban jól kell teljesítened az elejétől a végéig, most pedig világos a célunk: jó formában akarunk érkezni a szurkolóinkhoz, és aztán meg akarjuk nyerni a döntőt”.

“Versenyeznünk kell és intenzíven kell játszanunk. Jól teljesítettünk mindegyik meccsen, és harcoltunk akkor is, amikor már megnyertük a bajnokságot. Holnap is ugyanezt akarjuk tenni, figyelembe véve, hogy azok a játékosok is több percet kapjanak majd, akik a Cádiz ellen nem játszottak”.

Bale
“Ma a csapattal edzett, de még mindig nem száz százalékos. Holnap meglátjuk, hogy ott lehet-e a kispadon, vagy kimarad. Két játékost a lelátóra kell tennem, és ez nem könnyű dolog. Bale lehet hogy jön, lehet hogy nem. Mindenki tudja, hogy a szerződése a végéhez közeledik, és hogy nem az számít igazán, hogy holnap játszik-e, hanem az, hogy milyen szerepet töltött be ennek a klubnak a történelmében. Ez minden Real Madrid szurkolóm emlékezetében megmarad majd. Fontos lapokat írt a klub történelemkönyvébe, és az a normális, ha ezt mindenki el is ismeri”.

Regenerálódás
“Szerintem azok kapnak majd perceket a terveim szerint, akiknek szüksége van rá. Modric és Marcelo is visszatértek, Alaba pedig hétfőtől fog a csapattal dolgozni”.

Búcsú a lejáró szerződésű játékosoktól
“Nem beszéltünk erről, mert a május 28-i meccsre összpontosít mindenki. Marcelo és Isco is visszatért, szinte az egész keret készen áll. Akinek szüksége lesz rá, az játszani fog most a döntő miatt”.

Idegesség a döntő előtt
“Ma boldog a csapat, kiélvezzük ezt a meccset. Nem aggódom, mert van idő felkészülni a döntőre. Ott vagyunk most, ahol lenni is szerettünk volna. A labdarúgás világának legfontosabb meccse vár ránk. Az aggodalom, ha lesz, ráér majd kicsivel a meccs előtt, utána pedig vagy boldogság, vagy szomorúság vár ránk”.

Hivatalos a Real Madrid kerete a Betis elleni meccsre

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Kezdőcsapat Párizsban
“Nincsenek kétségeim, világos az elképzelés. Az az egy kérdés van csak a fejemben, hogy melyik a fontosabb: a kezdőcsapat névsora, vagy azoké, akik befejezik a meccset”.

Több felkészülési idő a Liverpoolnál
“A Liverpoolnak nehezebb a helyzete ebben az időszakban, mert fontos meccsekre készülnek, de ezután ugyanannyi időnk lesz felkészülni a meccsre. Lehetőségünk volt arra, hogy többet gondolkozzunk azon a meccsen, de ez nem lesz hatással semmire”.

Sorfal
“Két olyan csapat játszik egymás elleni holnap, akik idén tornát nyertek Spanyolországban, a Betis és a Real Madrid. Jó, minőségi és szórakoztató meccs lesz. Mindannyian élvezni fogjuk, a két csapat és a szurkolók is. Nem tudom, hogy lesz-e sorfal, de én sorfalat állnék a Betisnek, mert megnyerték a Copa del Rey-t, ami egy nagyon fontos trófea Spanyolországban”.

Mbappé érkezése
“Nem töltök sok időt az utcán. Az időm egy részét Valdebebasban töltöm, aztán az autómban, otthon, és néha jó éttermekben Madridban, de nem erről kérdeznek engem, hanem a Bajnokok Ligája döntőjéről. Szerintem a szurkolók is a Bajnokok Ligája döntője miatt izgatottak, és mi is csak arra gondolunk, hogy meg tudjuk nyerni a klub tizennegyedik BEK/BL serlegét, semmi másra”.

Az öltöző reakciója a Mbappé-hírekre
“Nem változtat az elképzeléseinken és céljainkon. Nagyon jó a hangulat. Maximális lelkesedéssel fogunk felkészülni erre a meccsre. Egyáltalán nincs ránk hatással, ami körülöttünk történik vagy amikről kívül beszélnek. Nagyon boldogok vagyunk, és nyugodtan várjuk a következő mérkőzést”.

Teljes menetrend