Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Hálás vagyok a játékosoknak, amiért tiszteletben tartják a döntéseimet”
2022-05-21 09:39 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Hálás vagyok a játékosoknak, amiért tiszteletben tartják a döntéseimet” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 38. forduló 2022 MÁJ 20 (péntek) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Real Madrid utolsó idei spanyol bajnoki összecsapását követően:

A bajnokság értékelése
“Jó értékelést adnék magunknak, mert ez egy olyan bajnoki szezon volt, amit jól kezdtünk, és amit erősebben fejeztünk be. Konzisztensek voltunk. Néha nagyon jól játszottunk, néha nem annyira jól, de a csapat mindig megmutatta, hogy elkötelezett. Dicséret jár az olyan egyéni teljesítményeknek, mint Courtois, Karim és VInicius, ahogyan a keret többi tagjának is. A kollektív munka kiváló volt, ahogyan azoké a játékosoké is, akik kevesebbszer léptek pályára”.

Mellőzött játékosok
“A hangulat hihetetlen volt, és hálás vagyok a játékosoknak, amiért tiszteletben tartják a döntéseimet. Soha nem adták fel, még akkor sem amikor nem jutottak játéklehetőséghez, és olyan játékosokat is leültettem a padra, akik négyszer megnyerték a Bajnokok Ligáját. Más volt a hangulat idén Valdebebasban”.

Alaba
“Alaba egészséges lesz a döntőre. Ma nem volt szükség arra, hogy bármilyen kockázatot vállaljunk. Hétfőn fog csatlakozni a csapathoz, és 100 százalékos állapotban lesz. Igaz, hogy egy ideje már nem játszott, de az ilyen meccseken nem csak az erőnlét létfontosságú, hanem a képességek és a tapasztalat is szerepet játszik”.

Davide Ancelotti hiánya
“Davide nem volt ma a csapattal, mert Wales-ben van egy UEFA Pro képzésen. Két napra kellett elmennie, de vasárnap visszatér a csapathoz”.

Marcelo
“Nem búcsúzott még el, mert még mindig ő a kapitányunk, és a döntőn is az lesz még. Ha eljön a búcsúzás ideje, akkor a világ labdarúgásának egyik legnagyobb játékosa mond majd búcsút, a bolygó egyik legjobb szélső védője”.

Rodrygo
“Fontos játékos. Gyakran jelentette a különbséget, amikor csereként lépett pályára, és akkor is jól teljesít, amikor a kezdőcsapatban volt. Döntenem kell majd a döntővel kapcsolatban a következő napokban, de már világos számomra, hogy mit fogok csinálni”.

Isco
“Ez egy fantasztikus pályafutás vége Madridban. Igen, tehetett volna többet, de fontos része volt ennek a csapatnak az elmúlt évek során. Fontos meccseken és döntőn szerepelt. Mindig versenyzett a helyéért, és bizonyította a minőséget, amit képvisel. A legjobbakat kívánom számára”.

Bale
“Nem volt ma a padon, mert nem volt teljesen egészséges. Szeretett volna elbúcsúzni a szurkolóktól itt a stadionban. Egy utolsó esélye lesz még, mert a döntőre egészséges lesz”.

Teljes menetrend