Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-05-27 20:59 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Ez a csapat nagyon jól menedzseli az ilyen meccseket” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Döntő 2022 MÁJ 28 (szombat) 21:00 Stade de France, Párizs 0-1

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Bajnokok Ligája párizsi fináléjának előestéjén:

„Tisztában vagyunk a klub történelmével, és hogy ez mit kíván tőlünk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy eljussunk idáig, mert jó szezonunk volt, és egy lépésre vagyunk a főnyereménytől. Mindent bele fogunk adni. A hangulat jó és nyugodt, ez a csapat nagyon jól menedzseli az ilyen meccseket. A veteránok segítenek a fiataloknak megnyugodni, és hogy magabiztosan várják a mérkőzést”.

Különbség a „Tizedikhez” képest
„Minden meccsnek megvan a saját sztorija és stratégiája. Én úgy látom, hogy motivált a csapat és kevésbé aggódik. A lisszaboni döntő döntő fontosságú volt mindenki számára a Real Madridnál az elmúlt év sikereinek elérésében. A felkészülés egy kicsit más most”.

„Boldog vagyok, és még mindig élvezem a dolgokat ezekkel a játékosokkal. Nyugodt és magabiztos vagyok. Holnap este azért lesz egy kis idegeskedés, de a játékosok arcai megnyugtatnak majd, nagy magabiztosságot adnak nekem”.

A klub történelme
„Megérdemelten jutottunk el a döntőig. A mai labdarúgásban a győzelemhez nem elegendőek az egyéni képességek. Egységet kell alkotnunk, elkötelezetten kell dolgoznunk, és a csapat ezt is mutatta. Ezen felül a klub történelme nagy lökést ad nekünk a nehéz pillanatokban, és ezért érdemeltük meg a helyünket a döntőben. De a végső győzelmet is ki kell érdemelnünk, nincs más út”.

A meccs
„Azzal a céllal kell pályára lépnünk, hogy megmutassuk a képességeinket. Meg kell mutatnunk holnap is mindazt, amit ebben a szezonban mutattunk. Ez egy hatalmas csapatszintű elköteleződés, a játékosok adottságain és a cserejátékosokon is sok fog múlni, akik bizonyítottak már és különbséget tudtak teremteni. A Liverpool intenzitással fog játszani. Nagyon tehetségesek, és közvetlen játékot fogunk tőlük látni. Az a csapat fog nyerni, amelyik meg tudja mutatni mire képes”.

Újabb döntő
„Nagyszerű emlékeim vannak az összes döntőmről, és nehéz elhinni, hogy amikor a legjobb játékot mutatta a csapatom, az volt az a döntő amit elveszítettünk még 2005-ben a Liverpool ellen. Egy döntőben bármi megtörténhet, és készen kell lennünk bármire. Volt időnk felkészülni, és jó formában érkezünk a döntőre. Beleadtunk mindent, de ez nem elég a győzelemhez. A fociban van olyasmi is, amit nem tudsz kontrollálni, de ez egy döntő, és az mindig ugyanolyan érzés. A meccs előtti napok mindig szépek, és ki kell élvezni amíg a bíró a sípjába nem fúj, és nem szabad túlgondolni a dolgokat”.

Benzema fejlődése
„Az első itteni periódusomhoz képest szerintem nagyobb jelleme és vezéregyénisége van a pályán és azon kívül is. A minősége nem változott, még mindig egy top játékos. Az alázata sem változott”.

A Liverpool fizikai állapota
„Ha egy játékos sérült, akkor nem játszhat. A Liverpoolnál is azok fognak játszani, akik nem sérültek. Lehet, hogy az elmúlt napokban nem edzettek teljes erőbedobással, de ez nem lesz hatással a meccs végkimenetelére. Ez a szezon legutolsó meccse, és minden tőlük telhetőt bele fognak adni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend