Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „A Real Madriddal könnyebb Bajnokok Ligáját nyerni, mint bármelyik másik csapattal”
2022-05-29 04:30 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A Real Madriddal könnyebb Bajnokok Ligáját nyerni, mint bármelyik másik csapattal” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Döntő 2022 MÁJ 28 (szombat) 21:00 Stade de France, Párizs 0-1

A Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti így értékelte a Liverpool elleni összecsapást és a csapat idei teljesítményét:

„Ez az európai kupa volt az eddigi legnehezebb. Segített nekünk, hogy senki nem gondolta volna, hogy megnyerhetjük, emiatt a csapat elkötelezett, magabiztos és harcos volt. Jó hangulatot teremtettünk. Az egyéni képességek jelentették a különbséget. Megérdemeltük a tornagyőzelmet. A legjobb 16 óta keményen megdolgoztunk érte, és soha nem adtuk fel”.

„Igazán jól menedzseltük ezt a meccset. Fontos volt, hogy a védelmük mögé kerüljünk. A védőink mind igazán jól játszottak, mert a Liverpool nem tudott labdákat átjátszani mögénk. Amikor kisebb nyomást gyakoroltak, akkor jobban kezeltük a meccset. A Liverpool nem kapott ki sokszor idén”.

A klub és a szurkolók
„A Real Madriddal könnyebb Bajnokok Ligáját nyerni, mint bármelyik másik csapattal, ez a klub történelmének és a szurkolók elkötelezettségének köszönhető. A szurkolók különlegesek, és gyermekkoruk óta ezt a csapatot támogatják. Boldoggá tesz, hogy már négyszer megnyerhettem a Bajnokok Ligáját, de annak még jobban örülök, hogy visszatértem Madridba. Látványos szezonunk volt. Soha nem tudom ezt meghálálni az elnöknek, José Ángelnek és a játékosoknak, hogy milyen nagyszerű atmoszférát teremtettek itt”.

Bizalom a keretben
„Arra összpontosítanék, hogy milyen jó közeget teremtettünk itt. Nem egyszerű elérnin ezt, mert néha az útjába áll az egó, néha pedig a kevesebbet játszó játékosok panaszkodnak. El kell mondanom, hogy egyszerű volt ezt a csapatot edzeni. Nyugalom volt az öltözőben ma is, a késés ellenére. Jelenleg a játékosok nyugodtak és magabiztosak. A magabiztosság a klub történelméből fakad, zsinórban nyolc döntőt nyert már meg a klub, ez pedig nem normális dolog, mert a Bajnokok Ligája mindig nagyon kiélezett”.

„Nagy siker volt a visszatérés Madridba, és az igazat megvallva nem is a megnyert trófeákra gondolok. Hálás vagyok a szurkolóknak a támogatásukért. Megmondtam Courtois-nak, hogy bejuttatom a döntőbe, de utána neki kell azt megnyernie, és így is tett. A Real Madridnak nem lehet nemet mondani”.

Vini Jr. szezonja
„Az egyetlen dolog ami segített neki, az a magabiztosság. A befejezéseit javította, a játékának a többi része nagyjából változatlan. Nagyon hatékony. Meg kell adni magadnak az időt, és hideg fejjel kell gondolkoznod. Benzema is segített neki. A mai gólja csak hab a tortán, és ez a lehető legjobb módja annak, hogy egy szezont befejezzen az ember”.

Következő célok
„Az a célom, hogy nyaralni menjek, aztán elkezdjem a következő szezont. Ezt a pillanatot most ki kell élveznünk, mert hihetetlen szezonunk volt. Nem számítottam ilyen sikerekre, és hogy három trófeát is nyerünk majd: a Spanyol Szuperkupát, a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját”.

Filozófia
„Sok kérdőjel volt a PSG, a Chelsea és a Manchester City ellen is. A mai meccs nehéz volt, de nem annyira, mert nem kellett megfordítanunk az eredményt. A játékosokban nem voltak kétségek, mert folyamatosan hittek. Az első félidőben oda kellett tennünk magunkat, de irányítottuk a meccset”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend