Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Benzema: „Nagyon fontos győzelem volt ez számomra”
2022-05-29 07:31 e.gergo realmadrid.com
Benzema: „Nagyon fontos győzelem volt ez számomra” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Döntő 2022 MÁJ 28 (szombat) 21:00 Stade de France, Párizs 0-1

A Bajnokok Ligája megnyerése után Karim Benzema, Luka Modric, Fede Valverde és Dani Carvajal is nyilatkozott.

Benzema: „Mindenkinek megmutattuk, hogy életben vagyunk”
„Megérdemeltük ezt a döntőt, és amit ma kaptunk belőle, szép meccs volt. Kemény összecsapás, az egyik legnehezebb a Bajnokok Ligájában. Nagy a klub történelme ebben a sorozatban. Végül mindenkinek megmutattuk, hogy itt vagyunk, élünk és győzünk”.

„Egy döntő mindig nehéz, kemény és fárasztó munka. Spanyol bajnokok lettünk, és jó formában érkeztünk a mai meccsre. Volt egy lesgólunk, ami behozott minket a meccsbe. A második félidőben úgy játszottunk, ahogy mindig is, annak érdekében hogy megnyerjük a döntőt”.

Bajnokok Ligája győzelem Franciaországban
„Sokat jelentett számomra, hogy a Madriddal nyerhettem meg, ez a legjobb csapat a világon. Nagyon büszke vagyok. Nagyon fontos győzelem volt ez számomra és minden madridista számára”.

Aranylabda
„Meglátjuk, mi lesz majd. Remélem megnyerem majd, de l.egfontosabb dolog az, hogy ma kiélvezzük a győzelmet”.

Modric: „A Real Madrid nem is lehetne ennél nagyobb”
„Még mindig reflektálunk a történtekre és hogy mit értünk most el. Egyszerűen nem lehet megfogalmazni. Ez a klub kétség kívül a sportág legjobbja. Mindig ezt mondjuk, mert a Real Madrid nem is lehetne ennél nagyobb”.

„A játékosok ezért a mezért és címerért játszanak, csak vissza kell néznetek, hogy mit jelentenek számunkra a meccsek és az edzések. Mindannyian szeretjük ezt a klubot, és ezért értünk el ennyi sikert és ennyi jó eredményt”.

Megcélozni egy hatodik BL győzelmet is?
„El se tudtuk képzelni, hogy megnyerjük ötször, és mégis megtettük. Reméljük, hogy a jövőben is lesz még győzelmünk. Létfontosságú az ember jelleme, és hogy ne adja fel soha. Nem teljesítettünk jól az első félidőben, de az elvett gól után elkezdtük összeszedni magunkat. Végül megnyertük a meccset”.

Carvajal: „A történelem ismét a mi oldalunkon volt”
„A mai nap hihetetlenül különleges volt számunkra. Nagyon profik voltunk, hoztuk az eredményt amikor szükségünk volt rá, és sikerült odatennünk magunkat. Csodálatos, hogy egy újabb Bajnokok Ligáját nyertünk, varázslatos”.

„Csodálatos dolog beírni a nevünket a történelemkönyvekbe, mint a legtöbb Bajnokok Ligája címmel rendelkező játékosok. A szezon kezdetén az új edzővel és új igazolásokkal nem voltak magasak az emberek várakozásai. Megmutattuk, hogy mit jelent ez a címer”.

A döntő értékelése
„Az első félidő egyáltalán nem volt számunkra komfortos. A másodikban aztán a gól után a csapat tudta, hogy oda kell tennünk magunkat, de nyugodtabbak voltunk a labdával. Ami a személyes részét illeti, szerintem elég összetett teljesítményt nyújtottunk, különösen ami a védekezést illeti. Tudtuk, hogy ha a szélen a 2-2 játékos kordában tudja tartani a támadóikat, akkor valószínűleg hazavihetjük a trófeát”.

Courtois teljesítménye
„Hihetetlen volt. Volt három-négy olyan védése, amivel bajnokká tett minket. Gratulálok neki, mert hatalmas volt egész évben, és ezt most ismét megmutatta”.

Nyugalom
„Az ilyen dolgokat meg kell ünnepelni. Ha megérkezünk Madridba, meg is fogjuk rendesen ünnepelni. De egy kicsit még mindig nem tudom elhinni”.

Nyolc megnyert döntő
„Ahogyan Klopp is mondta, a Real Madrid a döntők megnyeréséhez van szokva, nem pedig az elvesztésükhöz. A történelem ismét a mi oldalunkra állt”.

Valverde: „Az idősebb játékosok maximálisan támogatnak minket”
„Kemény meccs volt egy nagyszerű csapattal szemben, és sokat át kellett vészelnünk. De hatalmas örömöt éreztünk. Egyszerűen hihetetlen volt, és az idősebb játékosoktól maximális támogataást kaptunk, szóval magabiztosan érkeztünk a döntőre”.

Erőnlét
„Nehehen találtam területet, hogy előre tudjak szaladni. A legfontosabb dolog az, hogy nyertünk, és most ki tudom élvezni ezt a fiammal és a családommal. Most ünnepelni fogom a családommal, nagyon boldog vagyok”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend