Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-06-16 14:38 ___Samy___ marca.comas.com
Florentino Pérez: „Ez az Mbappé nem az én Mbappém” Nyilatkozatok

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez most először szólalt meg a nyilvánosság előtt Kylian Mbappé szerződéshosszabbítása óta. Azonban a fő témát nem csak a francia támadó helyzete szolgáltatta.

Kylian Mbappé maradása

„Az volt az álma, hogy a Real Madridban játsszon. Már tavaly augusztusban szerettük volna őt, de nem engedték el, és továbbra is azt mondta, hogy az az álma, hogy Madridban játsszon, ahogy azt tette 15 nappal a helyzet megváltozása előtt”, mondta az elnök az El Chiringuitónak adott interjúban.

Biztosította, hogy nem a jelenlegi Mbappé nem az a játékos, akit szeretett volna a csapatához szerződtetni, mert talán megváltoztatta az álmát. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nincs olyan játékos, aki a Real Madrid fölött állna.

„Ez nem az az Mbappé, akit hozni szerettem volna. Ő jelenleg más, akinek meg kellett változtatni az álmait. Megváltozott, felajánlottak neki dolgokat, nyomás alatt van és már egy másik futballista. Nincs olyan a Real Madridnál, aki a klub fölött állna. Ő egy nagyszerű játékos, többet nyerhet, mint mások, de ez egy kollektív sport és vannak értékeink, illetve elveink, amiket nem változtathatunk meg.”

Mindezek ellenére a madridi elnök elmondta, hogy kedveli a francia játékost és nem tudja, hogy valaha viselni fogja-e a habfehér szerelést.

„Az Mbappé, aki jönni fog, az nem a mostani lesz. Ha igen, akkor jobban szeretném, hogy a PSG-nél maradjon. Azt szeretném, akinek vannak álmai. Lehetetlen három éven belül? Ez az Mbappé nem az én Mbappém, aki visszautasít egy reklámfogást a nemzeti csapatával… Nem akarom ezt. Lehetett nyelvbotlás is, de szerintem tévedett.”

Szuperliga

Mbappé mellett Pérez számos más témát is érintett a nyilatkozatával, megemlítette ugyanis a Szuperliga megalapításának folyamatos szándékát is.

„Természetesen még mindig él, jelenleg van egy kérdés a luxemburgi bíróságon. Hamarosan lesz egy meghallgatás és az általunk felvetett kérdésekről fognak dönteni. Úgy gondoljuk, hogy jogunk van az Európai Közösségen belül egymás közötti versenyeket szervezni az UEFA-val. Megértjük, hogy az UEFA egy monopólium, és ebben a 27 tagú Európában az egyik pillér ez a versenykiírás.”

Hogy volt-e aggályuk amiatt, hogy kitiltják a Real Madridot a Bajnokok Ligájából? Az UEFA elnöke Aleksander Ceferin ugyanis korábban azzal fenyegetőzött, hogy kizárja a Szuperliga megalakítását szorgalmazó klubokat az UEFA-ból.

„Soha nem volt ilyen félelmünk, ezt pedig még az elején mondták.”

Ezek után pedig adódott a kérdés, hogy vajon a Real Madrid és Florentino Pérez számára vannak-e olyan klubok, akikre ellenségként tekintenek.

„Nem, meg akartuk nyerni a Bajnokok Ligáját. A PSG nem az ellenségünk. Sem a Chelsea vagy a Manchester City. Mindenki, aki versenyez, az a barátunk, mindenkivel kijövünk.”

Nem akarták Erling Haalandot

Az elnök szerint Karim Benzema volt a fő oka annak, hogy a norvég csatár végül nem a Real Madridhoz igazolt.

„Nekünk van a világon a legjobb kilencesünk, és nem akartuk idehozni Haalandot, hogy a padon üljön. Záradék két év múlva? Nem tudom. Most már semmi más nem érdekel minket, csak az új csapat felépítése a meglévő fiatalokkal és némi erősítéssel.”

A párizsi BL döntő

A Real Madrid nemrég megszerezte a 14. Bajnokok Ligája győzelmét a Liverpool ellenében, azonban Pérez nem tetszésének adott hangot a mérkőzést megelőző erőszak miatt.

„Ez a látvány soha az életben nem fordulhat elő. Megkérdezzük az UEFA-t, hogy milyen kritériumokat vesznek figyelembe egy helyszín kiválasztásakor, illetve a francia kormányt is, hogy miért nem védtek meg mindannyiunkat. A szurkolók rablások és erőszak áldozatai lettek. Miért ezt választották helyszínül, mikor tudták, hogy nagy intézkedések vagy nagy problémák vannak? Egy néhány embernek az egész éjszakát kórházban kellett töltenie. Mondják el miért választották Párizst. Azt mondják, hogy a PSG ellen 1-0-ra elveszített mérkőzés és a visszavágó között volt az mikor eldőlt a helyszín változtatása, mivel azt hitték, hogy már kiejtették a Real Madridot.”

Az új Bernabéu

Számos témakört érinthet egy ilyen interjú, de nem lehet elmenni a Santiago Bernabéu felújításának megemlítése mellett.

„Egy éven belül, a következő idény végére készen lesz. A háború az árak emelkedésével és az anyagok hiányával jár. A felavatás? Meg fogják hívni, és majd meglátja. Alejandro Sanz? Bizonyára ő is és még más is, sok madridista van.”

Még több igazolás?

„Mostantól nem lesz több igazolás, mert jelenleg nincs több helyünk a keretben. Minden a távozóktól függ majd. A nyár hosszú, bármi megtörténhet.”

Bale távozása

Gareth Bale személyében egy nagyon eredményes játékos távozott a Real Madridtól, akit maga az elnök is nagyon kedvelt.

„Ő a valaha volt egyik legnagyszerűbb játékosa volt a Real Madridnak. Emlékezzünk vissza Kijevre, Valenciára, Lisszabonra… Ő egy nagyon látványos játékos. Nagyon kedveltem, és nemrég a futballpályán mindenki megtapsolta.”

Az interjúnak lesz még folytatása, maradjatok velünk!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend