Madridom.hu
Fórumajánló
Marcelo: “Mindent megtettem, amit elterveztem és boldogan távozom”
2022-06-16 10:39 ___Samy___ realmadrid.com
Marcelo: “Mindent megtettem, amit elterveztem és boldogan távozom” Nyilatkozatok

A Real Madrid kapitányát és egyben legsikeresebb játékosát hivatalosan hétfőn búcsúztatták. A legendává váló Marcelo nyilatkozata alább olvasható.

“Nem gondolok sokat a jövőre, mindig a pillanatnak élek. Nehéz elhagyni életed klubját ennyi öröm, szenvedés, edzés és fájdalmat követően, miközben mindent beleadtál. Felvenni ezt a mezt örömteli és erőteljes dolog. A jövő nem rémiszt meg, mert a történelem már meg lett írva, ezt kellett tennem. Elégedett vagyok magammal és a családom is büszke rám. Ebben nincs kétség.”

“A mai nap a legboldogabb napom itt, mert mindent megtettem, amit elterveztem és boldogan távozom. Örökséget hagyok magam után a fiatalok számára. Vini Jr., Rodrygo, Valverde és a többi fiatal játékát nézni teljességgel felbecsülhetetlen. Az, hogy távozom és úgy tekintenek rám, aki vagyok, a legerőteljesebb dolog a számomra. Mikor abbahagyom a játékot szeretnék lehetőséget kapni arra, hogy visszatérjek a Real Madridhoz, mert igyekszem mindenkivel egyformán bánni. Nem hiszem, hogy gond lesz a visszatéréssel, habár nem érzem úgy, hogy tényleg elmennék. Nem gondolkodom azon, hogy mi fog hiányozni, hiszen nem hiányozhat olyasvalami, ami a birtokodban van.”

Visszavonulás?

“Nem gondoltam még a visszavonulásra, szerintem továbbra is képes vagyok játszani és jól játszani. Nem hiszem, hogy gondot okozna a Real Madrid ellen játszani, mert szeretem őket. Ha egy napon meg kellene tennem, nem lenne gond, mert profi vagyok és a Real Madrid megmutatta nekem hogyan kell annak lenni. Készen állok mindenre, ami az utamba kerülhet.”

Edzők

“Miután egy jó ideig játszhattam egy olyan nagy klubnál, mint a Real Madrid, volt szerencsém rengeteg meccsen pályára lépni és jó karriert befutni. Nem volt sok sérülésem, különleges edzőkkel és nagyszerű csapattársakkal találkozhattam. Minden edzőnek megvan a saját elképzelése és mindegyik valami mást ad neked.”

Nyomot hagyni a történelemben

“Nem hinném, hogy le tudnám ezt írni, mert mindig a pillanatnak élek és nem gondolkozok azon túl. Itt lehetőséget kaptam arra, hogy óriási dolgokat nyerjek, versenysorozatokban lépjek pályára varázslatos estéken a Bernabéuban. Csak hálás lehetek ezekért az évekért, hogy nagyszerű életet élhettem át, boldog életet, mosollyal az arcomon. Szerencsés voltam, hogy nem volt túl sok sérülésem, meghúzhattam egy néhány jó cselt és páratlan gólokat szerezhettem. Lehetsz tehetséges és dolgozhatsz keményen, de ha nincs szerencséd, akkor az nagyon nehéz.”

Örökség

“Csak az alázatot és annak a tudatát hagyom hátra, hogy tudod hol vagy, és ez nagyon fontos. Nemrég a hozzátartozóimmal beszélgettem az öt megnyert Bajnokok Ligája trófeáról. Az első négy döntőn játszottam, de az utolsón nem. Mégis ez volt az a döntő, ahol a legfontosabbnak éreztem magam, mert volt egy öt perces beszélgetésem Rodrygóval a kispadon és Militaóval is, ezt pedig nem tehettem meg az előző négy döntőben. Nagyszerű dolog játszani, gólpasszokat adni, gólokat szerezni, de számomra a legcsodálatosabb dolog a fiatalokkal való beszélgetés volt. Megölelni őket, mikor már csak három perc van hátra a meccsből, és ez az az örökség, amit szeretnék hátrahagyni. Azt szeretném, hogy a fiatalok rájöjjenek, bármi lehetséges.”

Elhagyni Madridot

“Nem érzem magam legendának. Soha nem tartottam magam annak, mindenki azt gondol, amit szeretne. Egy olyan játékosnak érzem magam, aki szeretne célokat elérni és dolgokat nyerni. Ami a szerződés időtartamát illeti, nincs gond a csapat elhagyásával. Nem lesz most vége a világnak, nem fogom abbahagyni az életet, mert elhagyom a Real Madridot. Sok csodálatos dolgot tanultam meg az életben a futballon kívül. Együtt döntöttünk így és ez a mai nap az örömé. Mindig a Real Madriddal leszek, bárhová is megyek, rajongó leszek. Nem lehetnék Madridban anélkül, hogy ne járultam volna hozzá valamihez. Az első ajtón szerettem volna távozni, mindenki arcát nézve és üdvözölni őket.”

“Ebben a szezonban óriási terhet és felelősséget éreztem. Időnként nagyon megharagudtam Ancelottira és vitatkoztam vele, de másnap megöleltük egymást. Ebben az idényben rájöttem, hogy nem kell játszanod ahhoz, hogy fontos légy, a csapat részesének kell lenned és meg kell értened az edzőt. Mindenkitől sokat tanultam.”

A nagyapja, Pedro

“A nagyapám óriási szerepet játszott mindabban, amit eddig elértem. Mindig megadta nekem a szabadságot, hogy azt válasszak, amit szeretnék és ez segített nekem felnőni és felnőtté válni már fiatalként. 18 évesen érkeztem Madridba, a feleségem 17 volt, és azt hittem érett vagyok, de ma, ahogy nézem az ilyen korú gyerekeket, látom, hogy nem voltam az. Megtettem, amit meg kellett és kipihentnek éreztem magam.”

A szurkolók

“A szeretet, amit a szurkolóktól kaptam örökké a szívemben marad. Nagy örömöt szereztek nekem. Egy nap azt énekelték nekem, hogy ‘Boldog születésnapot’ és én még soha nem láttam korábban ilyet futball stadionban. Sok ember kért arra, hogy maradjak és ez nagyon kedves tőlük. Örülök, hogy népszerű figura vagyok, nem csak játékosként, hanem emberi lényként is, ami számomra a legfontosabb.”

Jövője edzőként

“Nem hiszem, hogy meg van bennem az, hogy edző legyek. Nem látom magam előtt, hogy ezt teszem. Vannak más dolgok, amikben jobb vagyok. Őszintén szólva soha nem értettem a taktikákat, én csak élveztem a futballt. Nincs meg ugyanaz a vágyam ahhoz, hogy edző legyek, mint mikor játékos akartam lenni.”

Első napja Madridban

“Minden nagyon furcsa volt, a Real Madridot addig csak televízióban láttam. Nagyon lenyűgözött a Santiago Bernabéu. Nem voltam tisztában azzal, hogy mi történik az első nap, de mai nap volt életem legjobbja, mert emelt fővel távozom és örökséget hagyok hátra.”

Az utánpótlás és a jövő

“Nagy rajongója vagyok az utánpótlásnak. Tisztában vagyok vele, hogy vigyáznak a fiatal játékosokra, tudom hogyan edzenek és gyakorlatilag mindent tudok az akadémia felépítéséről. Azt is tudom hogyan működik az elő csapat és, hogy mikor a fiatal játékosok felkerülnek, az egy hatalmas dolog. A jövő ígéretes a számunkra.”

A fia, Enzo

“Mikor őt nézem, teljesen más személyiség leszek. Őrület. Nem tudom szavakba önteni. Látni őt, ahogy ezért a klubért harcol, a legcsodálatosabb dolog, amit apaként megtapasztaltam.”

Kit szeretnél, hogy túlszárnyalja a trófea gyűjteményed?

“Megtiszteltetés lenne, ha valaki legyőzne, büszkeséget és örömöt okozna. Boldogan és sok trófeával távozok innen, és aki túlszárnyalja a trófeagyűjteményem, az is remek formában távozik majd innen. Nagyon boldog leszek, függetlenül attól, hogy ki lesz az.”

Összehasonlítás Roberto Carlossal

“Roberto a példaképem volt. Mikor egy ilyen nagyszerű klubhoz csatlakozol, minden poszton nagyszerű játékosok vannak. Nehéz volt a számomra, mert ti, a sajtó, azt mondtátok, hogy Roberto helyettese már itt van, de én sosem akartam a helyettese lenni. Mindig is a saját történetemet akartam írni, Marcelóként. Úgy gondolom, hogy a játék történetében nem volt hozzá hasonló szélső hátvéd. Az én nevem Marcelo és még mindig a saját történetemet írom.”

A döntés, hogy nem marad

“Volt egy megbeszélésünk, ahol mindannyian elmondtuk a véleményünket, és közös döntésre jutottunk, hogy a legjobb, ha most távozom. Ez egy érzelmes döntés, mert nem könnyű elhagyni azt a klubot, ahol az egész életedet töltötted, de a dolog fokozatosan könnyebb lett és rájöttem, hogy ez tényleg megtörténik.”

Teljes menetrend