Madridom.hu
Fórumajánló
Rüdiger: “Ez egy hatalmas klub én pedig élvezem ezt a nyomást”
2022-06-20 18:40 ___Samy___ realmadrid.com
Rüdiger: “Ez egy hatalmas klub én pedig élvezem ezt a nyomást” Nyilatkozatok

Miután bemutatták Antonio Rüdigert a Real Madrid játékosaként, a német középhátvéd meg is tartotta az első sajtótájékoztatóját a klub színeiben.

“A meccset, amit a Chelsea-vel játszottam a Bernabéuban, különleges volt, olyan heves. Ez volt az első alkalom, hogy pályára léptem a Santiago Bernabéuban. A mérkőzés jól alakult a csapat szemszögéből és hihetetlen érzés volt a számomra. A harmadik gól után igazán pozitív hangulat lett úrrá. Elképesztő érzések kavarognak bennem és hihetetlen, hogy egy ilyen klubban van lehetőségem játszani.”

Mi tud hozni a Real Madrid védelmébe?

“A Real Madridnak sok top játékosa van, különösen az én posztomon, de nagyon magabiztosnak érzem magam. A hozzájárulásom a versenyképességen fog alapulni, ami egy egészséges tényező bármikor és a küzdelem folytatására késztet minket. Ez egy olyan kihívás, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet.”

Más ligák tapasztalata

“Csodálatos, hogy lehetőségünk van más top ligákban is pályára lépni. A német bajnokság hihetetlenül fizikális, Olaszország egy sokkal taktikusabb ország, fontos, hogy minden mérkőzést uralj. A Premier League-ben nagyon sok mérkőzést kell játszanod és mindegyik nagy intenzitású. Egy nagyon fizikális ligáról van szó. A spanyol bajnokságban van szép futball, magas letámadással és ez egy kihívás a számomra, nagyon izgatott vagyok.”

Mit jelentett számodra a Real Madrid gyerekként?

“Emlékszem Ronaldo Nazarióra, ő volt a példaképem. Mindenki olyan csatár akart lenni, mint Ronaldo. Aztán Zidane is, aki azt a hihetetlen gólt lőtte a Bajnokok Ligája döntőjében.”

Választás

“Az első kapcsolatfelvétel a Real Madrid és az ügynököm között még tavaly szeptemberben volt. A második alkalommal már magával Ancelottival beszélgettem áprilisban. A vele való találkozásom volt a legfontosabb pillanat és ekkor hoztam meg a döntést, hogy csatlakozok a klubhoz. Azt mondta, hogy itt szeretne engem tudni, bízott bennem és elmondta, hogy igazán a csapat segítségére tudnék lenni. Ez az én koromban több, mint elegendő. Ancelottiról beszélünk. Tudom, hogy a Realnál mindig harc van a kezdőtagságért, de készen állok harcolni a helyemért.”

Kapcsolatfelvétel a volt csapattársaival

“Néha valaki megpróbálja felvenni a kapcsolatot és megpróbál meggyőzni, de ezeket a döntéseket magadnak kell meghozni. Nem beszéltem egyikükkel sem azok közül, akik itt vannak és korábban játszottunk már együtt.”

Berendezkedés

“Nem olyan vagyok, ahogyan azt a pályán kívül képzelnéd. Szeretek beszélgetni, nevetni, táncolni, de a pályán nagyon komoly vagyok és nem szeretek viccelődni. Harci szellemmel és a vezetői szerepemmel fogok hozzájárulni az öltözőhöz. Először a nyelvtanulás, ami nagyon fontos, aztán jöhet a többi. Olyan gyorsan próbálok majd megtanulni spanyolul, amennyire csak lehet.”

Melyik madridi védő tette rád a legnagyobb benyomást?

“Számos klasszis védő van, de ha egyet kell választanom, az Pepe lenne. Olyan tulajdonságai vannak, amiket imádok. A pályán és azon kívül, amiket én láttam, egy jó srácnak tűnik, de a pályán egy szörnyeteg.”

Mennyire nehéz a Real Madrid ellen játszani a Bajnokok Ligájában?

“Őszintén szólva, könnyű volt. Ekkor még semmi sem volt biztos. Még ha az is lett volna, a legfontosabb dolog, hogy ilyenkor légy profi, a célom pedig akkor a Real Madrid kiejtése volt. Minden megtettünk, amit tudtunk, de ez nem volt elég.”

A Real Madrid fordításai

“Egyszerűen nem tudom hogyan írjam le, amit a Real Madrid idén elért a Bajnokok Ligájában. Hihetetlen volt. Nyilvánvalóan amikor a döntő eljött, már tudtam, hogy a Real Madridban fogok játszani. Nekik szurkoltam és nagyon izgatott voltam, amikor megnyerték. Játszottam már a Liverpool ellen a csapatommal és azt akartam, hogy nyerjenek. Jövőre még több címért akarok harcban lenni.”

Fokozódik a nyomás, mikor a történelem legnagyobb klubjához igazolsz?

“Végül is ez egy nagyon nagy klub. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek és azt csinálom, amit csinálok. Élvezem ezt a fajta nyomást.”

A 22-es szám

“Általában a 2-es számot kedvelem. Az Carvajal száma, így tehát a 12-es és a 22-es közül kellett választanom és a 22-es lett az. Nem gondolkoztam sokat rajta, egyszerűen csak tetszik a szám.”

Más klubok érdeklődése és Mbappé megértése

“Volt érdeklődés a Barca felől, de mondtam a testvéremnek, hogy vagy a Real Madridban játszok, vagy sehol. Ami Mbappét illeti, nem igazán ismerem őt. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és minden személynek meg kell hoznia a saját döntését.”

Játékstílus

“A sebesség nagyon fontos manapság egy védőnél, mert nagyon sok csatár gyors és agilis. Magasan is kell nyomást gyakorolnod, és vissza kell érned a támadókkal.”

Hogyan reagált a családod a váltásra?

“A családom nagyon izgatott lett, mert tudják, hogy milyen nagy ez a klub. Nem tudnak túl sokat a futballról, de tudják mi az a Real Madrid. Egyértelmű döntés volt.”

Potenciális El Clásico debütálás

“Ez a legnagyobb mérkőzés Spanyolországban. Még ha csak egy előszezonbeli barátságos mérkőzés, meg akarjuk nyerni. Nagyon izgatott vagyok, hogy pályára léphetek a mérkőzésen és nem csak a tv-ből nézhetem.”

A Chelsea és a Real Madrid közötti különbség

“Nem szeretek összehasonlítást tenni a klubok között, mert mind nagyon fontos volt, ahol profi karrierem során játszottam. Madridban nagy a nyomás, ami elől nem tudsz elmenekülni és meg kell próbálnod élvezni azt.”

Bemutatás a tárgyaló teremben

“Meglehetősen jó benyomást keltett, mert a sorba rendezett trófeák láttán az egyetlen cél ebben a klubban a győzelem és ennek én is a részese akarok lenni.”

Teljes menetrend