Madridom.hu
Fórumajánló
Tite üzenete Viníciusnak: “Te vagy a 2014-es Neymar”
2022-06-29 09:28 ___Samy___ marca.com
Tite üzenete Viníciusnak: “Te vagy a 2014-es Neymar” Nyilatkozatok

Vinícius Jr. jelenleg a világon a legértékesebb brazil labdarúgó. Az elmúlt idényben spanyol bajnok és Bajnokok Ligája győztes lett a Real Madriddal, a szélső hatása a nemzeti csapatának játékára pedig szintén nagyon fontos feladat.

Ez a tény még inkább érvényes a világbajnokság évében. Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya nagy becsben tartja a Real Madrid szélsőjét, és amikor csak lehet, meg is mutatja ezt.

“Mikor edzésen voltunk, azt mondtam Vininek, hogy ‘Te vagy a 2014-es Neymar’, mert akkoriban a Barcelona és a nemzeti csapat Neymarja a szélen játszott, míg manapság inkább középen,” mondta Tite Sexta Estrela podcastjében.

“Úgy tartják, hogy Neymar sokkal több hibát fog elkövetni azzal, hogy ott játszik. Azonban ez az ő posztja, ami miatt több hibát követ el, mert minden, amit kreatív módon tesz, meghatározó lesz.”

Tite ugyanakkor azt is elismerte a MARCA-nak, hogy nemrég tanácsot kért Carlo Ancelottitól, hogy Vinícius hogyan tudna úgy szerepelni a brazil válogatottban, mint a Real Madridban.

“A Real Madridnál két év alatt érett be, de a válogatottban ettől sokkal gyorsabban kell. Ez természetesebb, mintha levették volna a válláról a súly egy részét. Tanácsot kértem Ancelottitól, hogy mit tehetnénk, milyen taktikai elemeket hajtottak végre a Real Madridnál, hogy hozzásegítse a nemzeti csapatot ahhoz a játékhoz, ahogyan a Real Madrid játszott.”

“Offenzív helyzetekről beszélgettünk, amik teljes alkotói szabadságot adnának neki. Ez egy gyönyörű és őszinte dolog két edzőtől, akik a legjobbat akarják kihozni belőle.”

Teljes menetrend