Madridom.hu
Fórumajánló
Mi a helyzet a 2022-es Klubvilágbajnoksággal?
2022-07-01 14:12 ___Samy___ marca.com
Mi a helyzet a 2022-es Klubvilágbajnoksággal? FIFA Klubvilágbajnokság

A Real Madrid a Bajnokok Ligája megnyerésével két újabb sorozatra kvalifikálta magát; az Európai Szuperkupára és a Klubvilágbajnokságra. Utóbbival viszont az a gond, hogy decemberben szokták megrendezni, míg most a 2022-es világbajnokság is télen lesz. Lássuk hát hogyan kivitelezik ezt a FIFA munkatársai.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság november 21 és december 18 között kerül megrendezésre Katarban, ami azt jelenti, hogy a klubvilágbajnokság számára nem marad hely a naptárban. Utóbbit ugyanis még a covid megjelenése előtt december második vagy harmadik hetében rendezték meg, így tehát ez most kivitelezhetetlennek tűnik.

A jelenlegi előrejelzések 2023. február legvégére, március legelejére mutatnak. Viszont ezzel meg az a gond, hogy ebben a két hónapban tér vissza a Bajnokok Ligája, a kieséses szakasszal. Így tehát a tornának még mindig kérdéses a helyszíne és az időpontja.

A helyszín hiánya kihat a résztvevők névsorára is, ugyanis a FIFA a rendező ország bajnokának is fenntart egy helyet. Jelen pillanatban csak három klub szereplése biztos: Real Madrid, Seattle Sounders és Wydad Casablanca.

A Copa Libertadores, az ázsiai Bajnokok Ligája, illetve az óceániai Bajnokok Ligája cím még nem dőlt el, innen még nem ismertek a győztes csapatok.

Teljes menetrend