Madridom.hu
Fórumajánló
A Real Madrid csatárt keres, de nem sietik el
2022-08-02 14:53 ___Samy___ marca.com
A Real Madrid csatárt keres, de nem sietik el Átigazolási hírek

A Real Madridot már számos csatárral összehozták a sajtó munkatársai ebben az átigazolási időszakban. Bár a legtöbb említett név esélytelen, de az igaz, hogy a vezetőség mindenképp szeretne igazolni egy csatárt.

Azonban Pérezék nem kapkodnak és kivárják, hogy a megfelelő döntést hozzák meg. Ha a piac úgy diktálja, még az is benne van, hogy januárra teszik át ennek a kérdésnek a megoldását.

Mivel Karim Benzema élete formájában futballozik, a Real Madridnál mindenképp hosszútávú megoldásban gondolkodnak. A francia támadó utódját szeretnék a csapathoz csábítani, aki előtt fényes jövő áll, nem pedig olyat, akit pótolni kell röviddel a csatlakozását követően. Ez azonban nem lesz könnyű feladat, hiszen az elmúlt évek során számos csatár érkezett a klubhoz, sikereket azonban egyikük sem ért el.

Mariano Díaz, Luka Jovic és Borja Mayoral együtt alig több, mint egy maroknyi spanyol csapat ellen lépetek pályára a bajnokságban. Jovic azonban már elment, Mariano is fél lábbal már a klubon kívül, illetve Mayoral tegnap lett hivatalosan is a Getafe játékosa.

Ha Benzema így folytatja tovább, akkor mire lehet szükség? Nos, az egyik dolog, hogy a klubnál egyre inkább gondolnak Benzema rotálására annak érdekében, hogy az elkövetkezendő években maximalizálni tudják a formáját és a csapatra gyakorolt hatását.

Másrészt, természetesen előbb-utóbb meg kell keresni Benzema utódját, hiszen a francia sem játszhat örökké. Ráadásul egy esetleges sérülés esetén nincs igazi alternatíva, így egy csatár érkezése mindenképpen létszükség a Real Madrid számára.

A klubnál mindenki nyugodt, azon dolgoznak, hogy megtalálják a projektbe illő tökéletes csatárt, eltekintve azoktól a spekulációktól, amelyek alaptalanul kapcsolják őket össze mindenféle játékossal.

A távolabbi jövőbe tekintve

A Real Madrid vezetősége szem előtt tartja a jövőt is, mikor az új csatárt keresik. Ennek a játékosnak ugyanakkor annyira tapasztaltnak is kell lennie, hogy már azonnal pályára is tudjon lépni.

Mindeközben hosszabb távú projektekkel is foglalkoznak. Az év elején például leigazolták az Eintracht Frankfurt 17 éves csatárát, Enrique Herrerót. A Villarreal korábbi játékosa az egyik legnagyobb spanyol ígéretnek számít, a Barcelona és a Chelsea érdeklődésével kellett versenyezniük a megszerzéséért.

A klub ugyanakkor érdeklődik a szintén Németországban futballozó 17 éves spanyol csatár, Iker Bravo iránt is. A La Masiánál eltöltött több, mint egy évtized után 2021-ben a Leverkusenhez csatlakozott, de hamarosan ismét Spanyolországban játszhat.

A fent említett két játékosnak nagy jövőt jósolnak, de mindkettőjüket kölcsön kellett adni a fejlődésük érdekében. Koruk ellenére az utánpótlás futball már nem nyújtott nekik elegendő fejlődési lehetőséget. Bravo például már a Bundesligában játszik.

Teljes menetrend