Madridom.hu
Fórumajánló
Miguel Gutiérrez is távozik
2022-08-02 15:08 ___Samy___ managingmadrid.com
Miguel Gutiérrez is távozik Átigazolási hírek

A Real Madrid sajátnevelésű balhátvédje hamarosan végleg távozik a klubtól, az újonc Gironához, írja a MARCA.

A Girona FC a City Football Group egyik futball klubja, amelyhez például a Manchester City is tartozik. A végleges távozás ellenére a Real Madrid megtartja Miguel játékjogának az 50%-át és belefoglalnak egy visszavásárlási opciót is a szerződésbe. A vezetőség abban reménykedik, hogy sikerülni neki egy Dani Carvajal féle pályát bejárnia; a cél az, hogy Miguel az első csapattól távol fejlődjön, játékperceket kapjon, majd jobb játékosként térjen vissza a klubhoz.

A Girona az elmúlt idényben túlnyomórészt a a 4-3-2-1-es, illetve az 5-3-2-es felállással állt fel; mindkét felállásba beilleszkedik Miguel Gutiérrez. Elvesztették Jairo Izquierdót, a kezdő balhátvédjüket, miután visszatért nevelőegyesületéhez. David Juanca, a Girona másik balhátvédje szintén távozott idén nyáron, ugyanis lejárt a kontraktusa a csapattal. Az elvárás tehát az lenne, hogy Miguel azonnal bekerüljön a kezdőcsapatba, ahol jelentős és fontos perceket játszhat a LaLigában.

Ancelottit nem győzte meg a fiatal játékos védekező játéka, így ebben az aspektusban mindenképp fejlődnie kell az elkövetkezendő években. Ha Miguel megfelelően teljesít, visszatérhet a Real Madridhoz.

Teljes menetrend