Madridom.hu
Fórumajánló
Rodrygo: “Minden döntőben a győzelemért lépünk pályára, ez a csapatunk mentalitása”
2022-08-02 15:41 ___Samy___ realmadrid.com
Rodrygo: “Minden döntőben a győzelemért lépünk pályára, ez a csapatunk mentalitása” Nyilatkozatok

Rodrygo az UEFA munkatársaival beszélgetett a Real Madrid idénybeli első hivatalos mérkőzését megelőzően.

“Soha nem léptem még pályára az Európai Szuperkupa döntőjében. Még csak Spanyol Szuperkupán játszottam és szerintem az kiváló. Szeretnék minden évben döntőt játszani. Minden évben meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját, hogy ezt megtehessük, így hát meg akarom nyerni minden évben a Bajnokok Ligáját is. Nagyon különleges lesz a számomra. Minden döntőben a győzelemért lépünk pályára, függetlenül a verseny nevétől. Legyen az Szuperkupa, Bajnokok Ligája vagy bármi más, mi mindig a győzelemért játszunk. Ez a csapatuk mentalitása.”

“Minden területen fejlődtem. Minden nap edzek és keményen dolgozok, hogy játékosként és emberként is fejlődjek. Most már sokkal érettebb vagyok, idősebb emberek mellett vagyok, akik sok mindent tanítanak nekem. A játék szempontjából ugyanaz, a világ legjobbjaitól tanulhatok. Minden nap tanulok és fejlődök.”

Valóra vált álom

“Néha azt kell mondogatnom magamnak, hogy: ‘Istenem, megnyertem a Bajnokok Ligáját!’ Még mindig nehéz elhinni, hogy megnyertem. Mindig is az egyik legnagyobb álmom volt, hogy a Real Madridban játsszak és megnyerjem velük a Bajnokok Ligáját. Ezt sikerült elérnem 21 évesen. Nehéz megemészteni azt a tényt, hogy ez valóban sikerült. Nem csak a Bajnokok Ligáját nyertem meg, kétszer megnyertem a LaLigát és kétszer a Spanyol Szuperkupát is. Nem hiszem, hogy ettől lehetett volna jobb.”

Modric

“Nagyon sokat segít nekem. Nagyon könnyű vele együtt játszani, tekintve a minőségét. Ő olyan a számomra, mint egy apa.”

Ancelotti

“Egyszerűen csak nyer. Mindig nyer, hihetetlen. Mindenhol sikeres volt és ez itt sincs másként. Lenyűgöző munkát végzett velünk attól a naptól kezdve, ahogy csatlakozott hozzánk.”

“Emlékszem miket mondott az előszezon során, a tanácsokra, amiket adott nekünk. A csapat növekedett és fejlődött az egész szezon során. Volt egy pár nehéz pillanatunk, de végül minden jól sikerült.”

Személyes formája

“Minden nap egyre több gólt szeretnék szerezni, több gólpasszt kiosztani és többet játszani. Hiszem, hogy fejlődök és minden idényben egyre jobban játszom. Szerintem jól szerepeltem az első szezonomban, a másodikban nem tudtam olyan sokat játszani egy komoly sérülés miatt, de jobban lettem a harmadik évre. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban még jobb leszek, mint az előzőekben.”

“Nem szeretek célokat kitűzni. Nem szeretek a gólok és a gólpasszok számával foglalkozni. Nem szeretem. Csakis arra koncentrálok, hogy jobb legyek, mint az előző évben. A célom az, hogy jobb legyek a következő mérkőzésen.”

Nyomás

“Nyomás alatt játszani szórakoztatóbb. Nincs értelme úgy játszani, hogy semmi sem forog kockán, különösen ha versenysportról beszélünk. Ennek a nyomásnak a jelenléte jó dolog.”

Teljes menetrend