Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-08-04 13:55 ___Samy___ marca.com
Elhunyt Villiam Vecchi Egyéb hírek

Elhunyt az AC Milan legendás kapusa, aki Carlo Ancelotti stábjában kapusedzőként kapott helyet az olasz szakember Real Madridnál eltöltött első időszakában.

Villiam Vecchi tegnap, életének 73. évében hunyt el. A Real Madrid szurkolók mindig is egy nagyszerű kapusedzőként fognak Vecchire emlékezni, aki a La Decima évében edzette a klub kapusait. Egy olyan idényben, ahol Iker Casillas és Diego Lopez küzdött egymással a kezdőtagságért.

Az ő ötlete volt az, hogy Lopeznek a bajnokságban, míg Casillasnak a kupában és a BL-ben kellene védenie. A formula aztán bevált, a csapat az idény végén megnyerte a Spanyol Kupát és a Bajnokok Ligáját, míg a bajnoki címért egészen az utolsó előtti fordulóig harcban volt.

Vecchi kapusként az AC Milan akadémiáján nevelkedett, ahol 1967 debütált. Hét idényen keresztül volt az első csapat tagja, ahol bajnoki címet, olasz kupát és szuperkupát, BEK-et, KEK-et, valamint Interkontinentális kupát is nyert. Ő volt a milánói szurkolóknál ‘Thessaloniki hőse’, az 1973-as Leeds United elleni KEK döntőben bemutatott védései miatt.

Kapusedzőként dolgozott az AC Milánnál, a Reggiana-nál, a Parmánál, a Juventusnál és ugye a Real Madridnál is. 64 évesen érkezett meg a spanyol fővárosba és azonnal belopta magát minden kapus szívébe. Iker Casillas és Diego Lopez mellett még utoljára Keylor Navassal is dolgozott együtt a 2014/15-ös idényben.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend