Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Küzdenünk és harcolnunk kell, ha le akarjuk győzni az Eintracht Frankfurtot”
2022-08-10 18:41 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: “Küzdenünk és harcolnunk kell, ha le akarjuk győzni az Eintracht Frankfurtot” NyilatkozatokUEFA Szuperkupa

Carlo Ancelotti tegnap, az utolsó edzést megelőzően tartott szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, amelyre a Helsinkiben található Olimpiai Stadionban került sor. Az olasz szakember az következőképp tekint a ma esti mérkőzésre.

“Néztem az Eintracht mérkőzését a Bayern ellen, és ez nem fog minket megtéveszteni. Megérdemelték az Európa-liga győzelmet, mert egy néhány nagyon erős ellenfelet győztek le. Ők egy élénk csapatot alkotnak, akik nagy intenzitású futballt játszanak.”

“Minden tudunk róluk és ha le akarjuk győzni őket, akkor küzdenünk és harcolnunk kell, illetve jól kell játszanunk. Jó formában vagyunk ahhoz, hogy ezt megtegyük. Jól felkészültünk és nagyon magabiztosnak érezzük magunkat. A Bajnokok Ligája megnyerése igazi izgalmat hozott magával és ez érintetlen maradt a számunkra és a szurkolók számára is. Fenn akarjuk tartani a lendületet.”

Ugyanaz a kezdő, mint a BL döntőben?

“Azok munkájának köszönhetően vagyunk itt, akik megnyerték a Bajnokok Ligáját. Nem csak 11 játékossal nyertünk. Sok játékos megérdemelné a játéklehetőséget, de azt a csapatot fogom pályára küldeni, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligája finálét, a szokásos kérdőjellel kettejüket vagy hármójukat illetően [nevet]. Szerintem ők ketten, akik itt ülnek mellettem (Modric és Benzema) játszani fognak, ha szeretnének, ennyi.”

Az idén megnyerhető hat trófea

“Harcolni fogunk azért, hogy megnyerjük az összes kiírást. Efelől kétségem sincs. Megnyerni a hat trófeát azonban egy kicsit nehezebb. Lehetséges lesz harcolni értük, meg lehet próbálni, és mi ezt is fogjuk tenni. Nagyon bízom a csapatomban, ami véleményem szerint erősebb, mint a tavalyi. Versengeni fogunk és keményen küzdeni.”

“A győzelem mindig különleges. Mindig boldog vagyok mikor nyerünk, és szomorú, ha veszítünk. A statisztikák nem fontosak a számomra. A legfontosabb dolog a számomra, hogy élvezzem a játékosaimmal való munkát.”

Az elmúlt idény trófeái

“Az elmúlt idény volt karrierem legjobbja. Sosem sikerült még egyszerre megnyernem a LaLigát és a Bajnokok Ligáját. A játékosaim voltak azok, akik ezt a csapatszellem, a hozzáállás, a minőség, a tapasztalat és a fiatalos lelkesedés kombinációjával érték el. Mindezeknek köszönhető, hogy valami igazán jelentőset értünk el azzal, hogy legyőztünk egy néhány erős csapatot a Bajnokok Ligájában.”

Erősítések

“Hoztunk két játékost, akik technikailag és fizikailag egyaránt javítottak a kereten. Ugyanakkor arra is van még egy évünk, hogy eddzünk és fejlesszük a kémiát az idősebb játékosok és a fiatalok között, ami legutóbb az egyik kulcsfontosságú szempont volt. Ráadásul most már jobban ismerjük egymást. Rüdiger és Tchouaméni technikailag és fizikailag is javítottak a csapaton.”

Opciók Benzema helyettesítésére

“Számos jó támadónk van: Benzema, Mariano, Hazard, Rodrygo, Asensio, Vini Jr… Remélem nem hagytam ki senkit. Mikor a világ legjobb csatára nélkül kell játszani, az hatással van a csapatra, de van más lehetőségünk is. Nehéz helyettesíteni Karimot. Nincs olyan játékos a világon, aki képes lenne erre. Ha Benzema nincs, alkalmazkodni fogunk a helyzethez.”

A Bayern dominanciája a Bundesligában

“Nehéz bármely csapatnak is felvennie a versenyt a Bayernnel, mert nagyobb költségvetéssel, a legelőkelőbb múlttal és jobb összeállítással rendelkezik, mint a többi csapat. Ráadásul a csapat költségvetése az egyik kulcstényező a sikerek elérésében. Ezt láthattuk Németországban és Olaszországban is, ahol sokáig a Juventus nyerte a bajnokságot. Nagyon nehéz orvosolni az egyensúlyt.”

Finnország

“Ez az első látogatásom itt és igazán gyönyörű hely. Nagyon szerettem Kanadát is és van köztük párhuzam. A finn nemzeti csapat jó eredményeket ért el a tavalyi évben és ez egy történelmi stadion, amely az olimpiai játékok házigazdája volt. Sok szurkolónk van itt és a stadion fehérbe fog öltözni mindkét szurkolótábor által, és szinte úgy tűnik majd, hogy az egész stadion a Real Madridnak szurkol.”

Teljes menetrend