Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-08-11 10:28 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „Erős csapatunk van, motiváltak vagyunk és szeretnénk továbbra is nyerni” NyilatkozatokUEFA Szuperkupa

Tegnap este a Real Madrid megnyerte fennállásának 5. UEFA Szuperkupa címét, a mérkőzés után pedig természetesen Carlo Ancelottit is meginterjúvolták a sajtó munkatársai.

„Nem azért volt szükségünk erre a mérkőzésre, hogy megmutassuk milyen erős csapatunk van. Motiváltak vagyunk és szeretnénk továbbra is nyerni. A mérkőzés sokkal nehezebbnek bizonyult, mint amire számítottunk. Az első játékrészben a vonalak között kerestük a labdát. Uraltuk a dolgokat Alaba első gólját követően és nem kockáztattunk semmit. Hátul még mindig masszívak vagyunk és az elmúlt három döntő során egyszer sem kaptunk gólt. Ez egy nagyon bíztató jel.”

„Az öltöző jó formában van és öröm ezeket a játékosokat edzeni, mivel jó egyensúly van jelen. A meccsek nagyszerűek és a győzelem segít megőrizni az öltöző egészségét. Ez elsősorban a játékosok intelligenciáján múlik.”

Javulás az előző szezonhoz képest

„Egy évvel ezelőtt még senki nem bízott így a csapatban. A csapat sokat nőtt és fejlődött a tavalyi szezon során, de még mindig van hely a fejlődésnek. Sok lépést tettünk előre.”

Benzema

„Senki sem kételkedik Karimban, és számunkra ő a legfontosabb és a leghatékonyabb játékos a világon. Nagyon nagy szerepet játszott a Bajnokok Ligája megnyerésében. Nem talált be a döntőben, de fontos gólokat szerzett, hogy bejussunk a döntőbe. Hármat szerzett a City, a Chelsea és a PSG ellen is. Egyértelműen ő a legjobb a számunkra.”

Rotáció

„Idén egy kicsit többet fogunk rotálni.”

Az első gól előtti helyezkedés

„Az első gól a hosszú oldalról lecsorgó labdából született. A terv az volt, hogy a labdákat a hosszú oldalra íveljük, mert ott gyengék voltak. A legfontosabb dolog az, hogy Casemiro ott volt, mert ez szerepelt a mágnestáblán.”

„Alaba megváltoztatta a játékát és most már egy tapasztaltabb játékos, taktikailag ügyes, jól helyezkedik és a védelem vezére. Jól irányítja a védelmi vonalat. Sokat fejlődött ebből a szempontból ahhoz képest, mikor még a Bayern Münchennél edzősködtem.”

Az edzői stáb

„Egyedül nem tudnám elvégezni a munkát. Segítségre van szükségem az erőnléti, az orvosi és a stratégiai elemekkel kapcsolatban. Mindenkiben megbízok és szeretek felelősséget vállalni. Nagyon jó munkát végzünk, jó a csapatszellem az öltözőben.”

Casemiro, az MVP

„Ő nem reagált, én pedig nem kérdeztem meg Tchouaméni leigazolásának ötletéről. Egyetértek azzal hogy ő kapta az MVP címet, mert a védekezésben elvégzett munkája miatt a mérkőzés nem lett olyan komplikált, mint az lehetett volna. Tchouaméni személyében egy nagyszerű játékos csatlakozott hozzánk és sokat fog tanulni Casemirótól.”

Felkészülés

„Ez az idény furcsa lesz. A játékosok koncentráltak és azok, akik elutaznak a világbajnokságra, minden bele fognak adni, hogy készen álljanak. Nem lesz sok probléma a világbajnokság előtt. Aztán meglátjuk, hogy mennyire fáradtak a játékosok a torna után. Normális, ha nyaralni mennek egy világbajnokságot követően, de nem idén.”

Ülve ünneplés Casemiróval és Militaóval

„Fáradt voltam és és problémáim vannak a térdemmel az álldogálás miatt. Ezért ültem le, hogy beszélgessek és viccelődjek velük a mérkőzésről. Militao nagyon jó teljesítményt nyújtott.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend