Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Jó formában vagyunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket”
2022-08-15 17:45 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: “Jó formában vagyunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Ismét megkezdődött a spanyol bajnokság, Carlo Ancelotti pedig megtartotta az első bajnoki forduló előtti sajtótájékoztatóját. A Real Madrid, mint bajnoki címvédő az újonc Almeria ellenfele lesz a Power Horse stadionban.

“Jól érezzük magunkat és alig várjuk, hogy elkezdődjön a szezon. Meg akarjuk védeni a címünket és minden mérkőzésen heves küzdelem lesz.”

“A rotáció az ilyen erős keretnek az eredménye, ahol mindenki nagyon motivált. Jön a világbajnokság és egy jó állapotban lévő, mély keretre van szükségünk. Az elképzelés az, hogy többet rotálunk, mint azt tettük a tavalyi évben. Most egy komplettebb csapatom van.”

A világbajnokságot követő szezon vége döntő fontosságú lesz?

“Nem lesz problémánk a világbajnokság előtti felvezető szakaszban, mert a játékosok jó formában akarnak elutazni a tornára. Jól fel fognak erre készülni. A nagy kérdőjel a világbajnokság után van és, hogy a játékosok hogyan térnek vissza. Általában egy vb után nyaralni mennek, de most akkor fognak a szezon kulcsfontosságú szakaszába lépni. Fel kell mérnünk a fáradtságot és fontolóra kell venni a pihentetést. Ezek olyan dologok, amikben jelenleg nem vagyunk biztosak.”

A keret

“Jól kezeljük. A több, mint 20 játékosból álló keret néha problémákat okozhat az edzések összeállításában. A taktikai gyakorlatok a rotálásra sarkallnak, mivel csak 20 játékost használhatsz. Ezt minden játékos megérti és nincsenek ebből problémák. Az ideális a 23 játékos, de ezt is minden gond nélkül megoldjuk.”

Vini Jr. és az Aranylabda

“Ezek az értékelések már elkészültek. Izgalommal tölti el, amit elért, mert fantasztikus szezonja volt és ő szerezte a gólt, amivel megnyertük a Tizennegyediket. Nem érdekli a posztja. Harcolni fog a győzelemért a jövőben és a játékosok csak a győzelemmel foglalkoznak. A számára sajnos már itt van a győztes.”

“Reméljük, hogy továbbra is sikeres lesz és olyan a következetességet mutat, amit tavaly is. Ez egy olyan idény volt a számára, ahol nem mutatta fáradtság jelét és hihetetlen volt. Mindig döntő fontosságú volt, csak annyit kértünk tőle, hogy ezt tartsa fent.”

Courtois a legjobb kapusa?

“Nagyon nehéz összehasonlítani azokkal a játékosokkal, akikkel együtt dolgoztam. Hihetetlen kapusaim voltak, mint például Buffon, Cech, Casillas, Neuer, Diego López… Nálunk voltak a legjobbak, és nem tudnám megmondani ki volt a legjobb a sok közül. Most élvezzük, hogy nálunk van a világ legjobbja és ez fantasztikus.”

Hazard

“Többet fog játszani, mint tavaly, figyelembe véve, hogy számos poszton szerepelhet. Nagyon jó munkát végzett a jobb oldalon, bal oldalon és hamis kilencesként is, amit jelen pillanatban próbálgatunk. Képes megmutatni a benne rejlő minőséget mindhárom poszton.”

Valverde fejlődése

“Jól kezdett a tavalyi idényben, de megsérült a Barcelona ellen és küzdött a csapatba való visszakerüléssel. A szezon második felében briliáns volt. Sokszor állt be csereként, és alapvető része volt a csapatnak. Képes volt alkalmazkodni a szélen való játéhoz és ez sokat segített nekünk. A jelenléte és képessége újra és újra kisegített minket.”

Mi motiválja, hogy tovább edzősködjön?

“A sport iránti szenvedély és izgalom, ami a világ legjobb klubjának edzősködésével jár. Ez motivál engem, hogy minden nap felkeljek és kiélvezzem ezt a különleges időt. Tudom, hogy egy nap vége lesz, és azt akarom, hogy ez a pillanat a lehető legtávolabb legyen. Örülök, hogy ennél a klubnál edzősködhetek.”

Casemiro és Tchouameni

“Képesek együtt játszani, hiszen különböző tulajdonsággal rendelkező védekező középpályások. Casemiro sokkal inkább pozíciós játékos, míg Tchouameni inkább box-to-box. Képesek együtt játszani egy dupla szűrős rendszerben, 4-4-1-1-ben vagy 4-4-2-ben is.”

Kroos lemaradása az Aranylabda listáról

“Meglepődtem, mert fantasztikus szezonja volt. Azt hiszem az összes Real Madrid játékos nevezése problémákat okozhat. Furcsa, hogy se ő, se Valverde, se Militao, se Alaba nincs a listán… Mindannyiuknak briliáns idénye volt.”

Rüdiger méltatása

“Jó formában van. Az első mérkőzésen a bal oldalon játszott, de általában a védelem közepére teszem őt. Képes a bal oldalon játszani, ha sérüléseink lesznek, de a tervem az, hogy középhátvédként használom.”

Ceballos és Asensio

“Mindketten itt vannak és jól dolgoznak. Ez mindenkinél így van. A jelenleg rendelkezésre álló csapatra koncentrálok, ami augusztus 31-ig biztosan így lesz. Ha valaki meggondolja magát, akkor alkalmazkodnunk kell majd hozzá.”

Teljes menetrend