Madridom.hu
Fórumajánló
Rüdiger: “Kiváltság Bajnokok Ligája meccset játszani a Bernabéuban”
2022-09-13 15:45 d.gergo realmadrid.com
Rüdiger: “Kiváltság Bajnokok Ligája meccset játszani a Bernabéuban” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 2. csoportkör 2022 SZEP 14 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Lipcse elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón Ancelotti párja Antonio Rüdiger volt. A német védő nyilatkozata:

“Remélem játszok majd. Kiváltság és igazi öröm Bajnokok Ligája meccset játszani a Bernabéu stadionban. Van egy kis idegesség, de végül a játék izgalma az, ami diadalmaskodik. A Lipcsében kiváló játékosok vannak, nagy lendülettel és intenzíven játszanak.”

Támadó kvalitások
“Szeretek előre menni én is, ez az identitásom része. Szeretek gólt lőni, és a szezon során igyekszem a lehető legtöbb gólt szerezni. Tavaly ötig jutottam, idén szeretnék majd még többet szerezni.”

Vini Jr.
“Szeret cselezni, ez az egyik legnagyobb erőssége, és érthető, hogy némelyik ellenfél szeretné bántani őt. Igyekezni kell ezen túllendülni. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, tiszteletben kell tartani az ellenfelet, aki csak a munkáját próbálja végezni. A képességeiről nem kell beszélnem, nagyszerű játékos, és ezzel mindenki tisztában van. Nyugodt az öltözőben, és amikor kilép a pályára, igyekszik megtenni minden tőle telhetőt. Nyugodtabbak vagyunk amikor tudjuk, hogy számíthatunk rá.”

Kommunikáció a csapattársakkal
“Nagyon fontos számomra, hogy kommunikáljak másokkal a pályán. Ez a meccs előtt és közben is fontos. Számomra ez magától jön, egész pályafutásom során ezt csináltam. Spanyolul beszélek a pályán, és szerintem most mindenki megért engem.”

Ijesztő alkat?
“Nem tudom, mit mondhatnék erre, nem vagyok biztos benne, hogy bárkit is megijesztenék. Szeretek agresszívan, de sportszerűen játszani. Az elmúlt öt évben egyetlen piros lapom sem volt. Keményen játszok, ilyen a természetem.”

Ancelotti: “Fontos meccs lesz a holnapi a csoporthelyezések szempontjából”

Ancelotti meccs előtti nyilatkozata.

“A korral jár, hogy az ember tapasztaltabb és érettebb. Mindenki követ el hibákat, és amikor fiatal vagy, akkor ezt engedned is kell magadnak. Most egy új bajnokságban játszom, ahol igyekszem a lehető legtöbbet megtanulni. Tudom, hogyan tudom jobban kezelni a dolgokat.”

Alabával párban
“Nem én döntöm el, hogy kivel játszom, ez nem az én munkám. Mikor mellette játszottam, nyelvi szempontból nem volt probléma. De Spanyolországban vagyunk, és spanyolul kell beszélnem. Sokat kell még tanulnom, de beszélek olaszul, ami azért megkönnyíti a dolgot számomra.”

Werner ellen játszani
“Hosszú ideje ismerem már Timót, más csapatokban játszottunk is együtt, és szeretem nézni ahogy játszik. Ezúttal az ellenfelem lesz majd, én pedig igyekszem majd megtenni minden tőlem telhetőt, hogy győzelemhez segítsem a csapatomat.”

Nkunku
“Jó játékos és még fiatal. Az előző szezonban ő volt a csapat legjobbja. Jól alakulnak a dolgai.”

Gól a Madrid színeiben
“Nagyszerű érzést gólt szerezni ebben a csapatban. A közönség remek. Tudjuk, hogy a Lipcsében is kiváló játékosok vannak, jól támadnak, nagy bennük a lendület és nagy intenzitással tudnak játszani. Ha lehetőséget kapok a játékra, akkor remélem ismét elkaphat majd az az érzés, ami a gólszerzéssel jár. De jelenleg csak arra összpontosítok, hogy jól dolgozzak.”

Hangulat az öltözőben
“Normális emberek. Amikor külső szemmel ránézel egy Real Madrid játékosra, elgondolkozol azon, hogy milyen lehet itt lenni velük, és hogy biztos nehéz. De az az igazság, hogy könnyebben ment a beilleszkedésem, mint valaha. Mindannyian nagyon udvariasak, tisztelettudóak, és csak jó szavakkal tudok nyilatkozni róluk.”

Teljes menetrend