Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Egy kicsit aggódtunk a meccs miatt, de végül elvégeztük a feladatot”
2022-09-15 09:00 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Egy kicsit aggódtunk a meccs miatt, de végül elvégeztük a feladatot” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 2. csoportkör 2022 SZEP 14 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Real Madrid a Leipzig elleni összecsapáson sem veszített pontot, ezzel 8 mérkőzés után továbbra is száz százalékos mérleggel rendelkezik. Ancelotti nyilatkozata a győztes csoportmeccset követően:

“A második félidőben nagyobb nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, amikor nekik csökkent az energiájuk és a gyors kontrákra álltak át. Megérdemeltük a győzelmet. A szezonnak ebben a szakaszában nem kérhetem a játékosokat, hogy játsszanak látványos és pörgős focit. Intelligens teljesítmény volt ez a részünkről. Szerettünk volna korábban gólt lőni, de ez a Bajnokok Ligája, és a Leipzig ellen játszottunk, akik jó lendületben vannak és az imént győzték le a Dortmundot. Egy kicsit aggódtunk a meccs miatt, de végül elvégeztük a feladatot.”

“Nem volt látványos teljesítmény, de a kulcs őszintén az volt, hogy semlegesíteni tudjuk a kontráikat, mert nagyon veszélyesek tudnak lenni. Az első félidőben feltoltuk a vonalainkat, és hátul a kezünkben volt az irányítás, csak párszor jutottak át. Szerettünk volna különösen odafigyelni a védelemre, mert a kontrajáték a leipzig egyik legnagyobb erőssége.”

Valverde
“Furcsálltam, hogy tavaly csak egy gólt szerzett ilyen lövőképesség mellett. Megmondtam neki, hogy ha ebben a szezonban nem szerez legalább tíz gólt, akkor összetépem az edzői papírjaimat. Látszik rajta, hogy biztos a képességeiben. Nem csak energia és dinamika amit ad, hanem okos is a pályán, és jól olvassa a szituációkat. Jól is tud lőni. Arra még egy kicsit várnunk kell, hogy őt hívjuk a világ legjobbjának.”

A játékosok szenvedélye
“Normális, ha meccs közben az ember mérges lesz vagy aggódó. Nem emlékszem egy olyan mérkőzésre sem, ahol nyugodtan ültem volna a kispadon. Ami igazán szemet szúr ebben a csapatban az az, hogy minden játékos igazi madridista, és ez meglátszik. Nagy felelősséget ad ez a mez, és ebben játszva ugyanolyan madridista az ember, mint bármelyik szurkoló.”

Asensio
“Kulcsszerepet játszott a győzelemben, csakúgy mint Valverde. Nagyon jól reagált a frusztrációjára. Összpontosítva dolgozott az edzéseken, és ma nagyszerű teljesítményt nyújtott.”

Vini Jr. formája
“Összpontosít, keményen dolgozik, jól megy neki az edzés és élvezi a focit. Nem attól lesz jobb játékos, hogy mit mondanak róla, hanem attól, hogy konzisztens teljesítményt nyújt és hogy jobban teljesít a kapu előtt.”

Tchouameni
“Igazán okos játékos. Jól kezeli a labdát és jól helyezkedik, és középpályásként nincs is szükség másra. A labdabirtoklásán javítania kell, de az intelligenciája lehetővé tette számára, hogy a Real Madrid játékosa lehessen. Fiatal még, aki szeretne tanulni és sok kérdést tesz fel. Fejlődni fog a játéka.”

Benzema hiánya
“Vele sem lett volna más a tervünk erre a meccsre. Nem akartuk, hogy az ellenfél előnyt tudjon kovácsolni a lendületéből a kontráknál. A következő napokban meglátjuk majd, hogy hogyan tud edzeni. Nem kockáztatunk majd semmit. Ha szombaton jól edz majd, akkor a vasárnapi meccsbe is bevonjuk majd.”

Camavinga enrgiája
“Amikor nem olyan a meccs, ahol pozíciós a játék és nehezen jut át az embereken, akkor a mérkőzés végéhez közeledve jobban tud tündökölni az energiája a pályán. Ha megnyílik a terület és a két kapu közt zajlik a játék, akkor kiváló. Meg kell tanulnia jól helyezkedni, amikor szorosabb a játék taktikai szempontból.”

Teljes menetrend